Plūdos Indonēzijā gājuši bojā 35 cilvēki
Vissmagāk cietis Purvoredžo rajons salas dienvidu piekrastē - tur gājuši bojā 19 cilvēki.
Pasaulē
2016. gada 19. jūnijs, 21:50

Plūdos Indonēzijā gājuši bojā 35 cilvēki

Jauns.lv

Spēcīgu lietusgāžu izraisīti plūdi un zemes nogruvumi Indonēzijas Javas salā prasījuši 35 cilvēku dzīvības, 14 cilvēki guvuši dažādus savainojumus, bet vēl 25 cilvēki tiek uzskatīti par pazudušiem, svētdien paziņojušas Centrālās Javas provinces amatpersonas.

Pēc sestdienas lietusgāzēm applūdušas tūkstošiem māju. Vietējo telekanālu ziņās redzams, ka cilvēki sakāpuši uz jumtiem, lai paglābtos no duļķainajiem ūdeņiem.

Zemes nogruvumi sagrāvuši desmitiem ēku, citviet milzīga šķidru dubļu masa aprakusi deviņus cilvēkus, kas mēģināja attīrīt ceļu pēc iepriekšējā noslīdeņa.

Vissmagāk cietis Purvoredžo rajons salas dienvidu piekrastē - tur gājuši bojā 19 cilvēki. Tikmēr Bandžarnegarā, kur dubļu lavīna prasījusi sešu cilvēku dzīvības, ļaudis gatavojas jauniem plūdiem.

Ārkārtējo dienestu darbinieki steidz attīrīt ceļus. Meklējot pazudušos, tiek izmantota arī smagā tehnika, bet ne uz visām nelaimes skartajām vietām glābējiem pagaidām izdevies nokļūt, un vietumis viņiem nākas novākt drupas tikai ar rokām.

Cilvēkiem, kas evakuēti no plūdu skartajiem rajoniem, izveidotas pagaidu apmetnes.

Kā pastāstījis Ārkārtējo situāciju pārvaldes pārstāvis Sutopo Purvo Nugroho, ļaunākais jau ir pāri, tomēr cilvēkiem ieteicams saglabāt modrību, jo lietusgāzes turpināsies arī pirmdien.

BNS / Foto: Reuters/Scanpix/LETA