Pasaulē
2016. gada 23. jūnijs, 19:23

Vismaz 78 cilvēki zaudējuši dzīvību baisā krusas tornado Ķīnā

Jauns.lv

Spēcīgā krusā un tornado Dzjansu provincē, Ķīnas austrumos, dzīvību zaudējuši 78 cilvēki, bet vairāk nekā 200 ievainoti, ceturtdien ziņo Ķīnas oficiālie mediji.

Vairākas provinces daļas piemeklējušas spēcīgas lietusgāzes, vētra ar krusu un tornado, sagāžot namus un aizraujot automašīnas no ceļiem, vēsta ziņu aģentūra "Siņhua".

Spēcīgie vēji, kas Fuņinas apgabalā brāzmās sasnieguši ātrumu 125 kilometri stundā (33 metri sekundē), izpostījuši uzņēmumu ēkas, daudzviet pazudusi elektrība.

Stihija arī izpostījusi kādu fabriku, kurā glabātas bīstamas ķimikālijas un kuras telpu platība bijusi 40 000 kvadrātmetru liela. Ugunsdzēsēji ēkā izglābuši septiņus cilvēkus un 300 evakuējuši.

Atbildīgie dienesti uzsākuši glābšanas un katastrofas seku likvidēšanas darbus. Uz stihijas reģionu nosūtīti tūkstošiem telšu un saliekamo gultu.

Daudzviet Ķīnā jau kopš aizvadītās nedēļas nogales pieredzētas spēcīgas lietusgāzes. Svētdien Pekina izdeva valsts mēroga dzelteno trauksmes paziņojumu, brīdinot par ekstrēmiem laika apstākļiem.

Ķīnā tiek izmantota četru krāsu brīdinājumu sistēma par nepatīkamiem laika apstākļiem. Sarkanais paziņojums nozīmē visskarbākos laika apstākļus, tam seko oranžais, dzeltenais un zilais.

BNS/Foto: AP/Scanpix/LETA

Tēmas