Igaunijas prezidents cer uz vienotāku Eiropas Savienību pēc Lielbritānijas izstāšanās
Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess.
Pasaulē
2016. gada 24. jūnijs, 21:04

Igaunijas prezidents cer uz vienotāku Eiropas Savienību pēc Lielbritānijas izstāšanās

Jauns.lv

Komentējot britu referendumā pausto vēlmi izstāties no Eiropas Savienības (ES), Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess piektdien pauda cerību, ka Lielbritānijas izstāšanās pastiprinās sadarbību starp atlikušajām 27 bloka dalībvalstīm un to vienotību.

"Lielbritānijas pilsoņi referendumā ir pauduši savu nostāju. Lēmums man un Eiropas Savienībai bija vilšanās, bet , protams, pārējās 27 dalībvalstis to pieņems," paziņoja Ilvess.

"Pilnībā vēl nav iespējams prognozēt, ko izstāšanās politiski un ekonomiski nozīmē Lielbritānijai un Eiropas Savienībai. Es personīgi ceru, ka tam būs vienojošs efekts uz ES27," pauda Igaunijas prezidents.

Viņš arī piebilda, ka pārējām bloka dalībvalstīm jau tagad ir jāizstrādā attieksme gan pret referenduma iznākumu, gan nākotni, jo referenduma iznākuma dēļ radusies nestabilitāte finanšu tirgos ātri rada jaunu realitāti. Jo ātrāk ES dalībvalstu līderi izlems, ko darīt tālāk, jo spēcīgāka ES būs nākotnē un mazāks kaitējums radīsies bloka pilsoņiem, norādīja Ilvess.

Jau ziņots, ka ceturtdien Lielbritānijā notikušajā referendumā 51,9% dalībnieku nobalsojuši par valsts izstāšanos no ES, bet 48,1% - par palikšanu blokā.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA