Donbasa frontē kritis ukraiņu patriots un slavens operdziedātājs Vasiļs Sļipaks
Vasiļs Sļipaks bija operdziedātājs ar pasaules vārdu, viņš 19 gadus dzīvoja un strādāja Francijā, bet līdz ar Krievijas agresijas sākumu pameta karjeru Eiropā un atgriezās aizsargāt dzimteni.
Pasaulē
2016. gada 29. jūnijs, 15:50

Donbasa frontē kritis ukraiņu patriots un slavens operdziedātājs Vasiļs Sļipaks

Jauns.lv

Donbasa frontē dzīvību zaudējis Ukrainas pretterorisma operācijas karotājs, kustības "Labējais sektors" brīvprātīgais, pazīstamais operdziedātājs Vasiļs Sļipaks, sociālajā tīklā "Facebook" pavēstīja žurnālists Jurijs Butusovs.

"Nolieksim galvas, pilsoņi. Šodien, aizstāvot dzimteni un katru no mums, kritis dižens ukrainis. Vasiļs Sļipaks - operdziedātājs ar pasaules vārdu, kurš 19 gadus dzīvoja un strādāja Francijā, bet līdz ar Krievijas agresijas sākumu pameta karjeru Eiropā un atgriezās aizsargāt dzimteni, - krita frontē "Labējā sektora" rindās," raksta žurnālists.

Šo informāciju apstiprinājis arī Ukrainas parlamenta deputāts Ihors Mosijčuks.

"Jauni sāpīgi zaudējumi austrumu frontē. Kritis pazīstamais operdziedātājs un dižais ukrainis Vasiļs Sļipaks," sociālajā tīklā "Facebook" ierakstījis deputāts.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Vasiļs Sļipaks par Donbasu - video:

Vasiļs Sļipaks dzied Donbasa frontē - video:

Labdarības koncerts Parīzē ar Vasiļa Sļipaka piedalīšanos - video:

LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video