Londonas ielas pārplūdina ES atbalstītāji, kuri vienojas protestā pret "Brexit" balsojumu. FOTO
Daudzi gājiena dalībnieki sacīja, ka sagaida, lai likumdevēji bloķētu jebkādus soļus ES pamešanai.
Pasaulē
2016. gada 2. jūlijs, 18:20

Londonas ielas pārplūdina ES atbalstītāji, kuri vienojas protestā pret "Brexit" balsojumu. FOTO

Jauns.lv

Tūkstošiem Eiropas Savienības (ES) atbalstītāju sestdien devās gājienā pa Londonas ielām, protestējot pret referenduma balsojumu par Lielbritānijas izstāšanos no bloka.

Sestdienas trīs kilometru "Gājiens Eiropai" no Haidparka uz parlamentu tika organizēts sociālajos tīklos. Daudzi gājiena dalībnieki sacīja, ka sagaida, lai likumdevēji bloķētu jebkādus soļus ES pamešanai.

Viens no gājiena organizatoriem komiķis Marks Tomass sacīja, ka likumdevējiem nevajadzētu pieņemt likumus par izstāšanos, balstoties uz referenduma rezultātiem, kurus nodrošināja izstāšanās atbalstītāju pārspīlējumi un nepatiesā informācija par imigrāciju un EES tēriņiem.

"Mēs pieņemtu referenduma rezultātu, ja tas būtu izcīnīts godīgi. Taču tas bija pilns ar dezinformāciju," sacīja Tomass.

Lielbritānijas izstāšanos no ES 23.jūnijā notikušajā referendumā atbalstīja 51,9% referenduma dalībnieku, savukārt 48,1% balsotāju iestājās par valsts palikšanu blokā. Par izstāšanos nobalsoja 17,4 miljoni referenduma dalībnieku, bet par palikšanu ES - 16,1 miljons. Līdz ar to izstāšanās piekritēju balsu pārsvars ir nepilni 1,3 miljoni.

 

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tēmas