Vācijas ministrs aicina samazināt ES komisāru skaitu
Vācijas ekonomikas ministrs aicina samazināt Eiropas Savienības komisāru skaitu un Briselei pārdomāt, kā tā tērē savu budžetu.
Pasaulē
2016. gada 2. jūlijs, 23:16

Vācijas ministrs aicina samazināt ES komisāru skaitu

Jauns.lv

Vācijas ekonomikas ministrs Zigmārs Gabriels aicina samazināt Eiropas Savienības (ES) komisāru skaitu un Briselei pārdomāt, kā tā tērē savu budžetu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Eiropai, kurā 27 komisāri vēlas pierādīt sevi, nav nekādas jēgas," intervijā laikrakstam "Neue Osnabruecker Zeitung" pavēstīja Gabriels. "Šajā ziņā to būtu labi samazināt."

Gabriels arī norādīja, ka Lielbritānijas izstāšanās neapdraud ES un pēc dažām desmitgadēm ir iespējama tās atkārtota pievienošanās blokam, it īpaši ņemot vērā to, ka gados jaunie vēlētāji pārliecinoši nobalsoja par palikšanu ES.

"Mums vajag saglabāt kontaktu ar viņiem," piebilda Gabriels. "Ja mēs vēlamies, lai mūsu bērniem un mazbērniem joprojām būtu balss pasaulē, tai ir jābūt vienotais Eiropas balsij. Pat spēcīga Lielbritānija vai Vācija nespēs likt sevi sadzirdēt, ja būs pašas par sevi."

Viņš arī apsūdzēja Briseli, ka tā "sīkumaini" iejaucas jautājumos, kurus labāk risinātu pašvaldības vai valstis.

Runājot par ES budžetu, Gabriels sacīja, ka ir jāpārbauda, vai joprojām ir nepieciešams 40% naudas novirzīt lauksaimniecībai, kamēr zinātnē, inovācijās un izglītībā tiek ieguldīts daudz mazāk naudas.

Gabriels arī pavēstīja, ka ES būtu noteikti jāuzņem Skotija, ja tā atdalīsies no Lielbritānijas un vēlēsies pievienoties blokam.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA