Pēc "Brexit" balsojuma pieprasīšanas parlamentā deputāts saņem draudus un rasistiskus apvainojumus
Lamijs: "Esmu dzimis šeit un esmu ļoti lepns, būdams brits, taču naida, ksenofobijas un rasisma straume, kas atbrīvota pēc ES referenduma, nav Lielbritānija, kuru pazīstu."
Pasaulē
2016. gada 4. jūlijs, 22:05

Pēc "Brexit" balsojuma pieprasīšanas parlamentā deputāts saņem draudus un rasistiskus apvainojumus

Jauns.lv

Lielbritānijas parlamenta deputāts Deivids Lamijs, kurš pārstāv opozīcijā esošos leiboristus un pieprasījis apakšnama balsojumu par lēmumu izstāties no Eiropas Savienības (ES), pirmdien paziņoja, ka pēdējo dienu laikā saņēmis atkārtotus draudus un rasistiskus apvainojumus.

"Pēdējo desmit dienu laikā esmu saņēmis aizvainojošu, rasistisku un draudīgu vēstījumu gūzmu," pavēstīja Lamijs, kurš ir melnādainais un pārstāv Londonas Totenhemas apkaimi.

Tikmēr Londonas Metropoles policija paziņojusi, ka sākusi izmeklēšanu šajā jautājumā.

"Policija man lūdza ziņot par visiem šādiem incidentiem, un es to turpināšu darīt," teikts deputāta izplatītajā paziņojumā, piebilstot, ka pazemojumiem tikuši pakļauti arī viņa biroja darbinieki.

"Esmu dzimis šeit un esmu ļoti lepns, būdams brits, taču naida, ksenofobijas un rasisma straume, kas atbrīvota pēc ES referenduma, nav Lielbritānija, kuru pazīstu," uzsvēris Lamijs.

43 gadus vecais deputāts, kurš pēc izglītības ir jurists, pēdējā mēneša laikā pirms referenduma aktīvi aģitēja par palikšanu ES sastāvā. Pēc tam, kad 52% britu referendumā nobalsoja par izstāšanās no bloka, viņš ir starp tiem, kuri uzstāj, ka tautas nobalsošana neesot tiesiski saistoša un ka pirms Lisabonas līguma 50.panta iedarbināšanas, kas regulē izstāšanās procedūru, nepieciešams vēl parlamenta balsojums.

Lamija kampaņai svētdien pievienojās ietekmīgā advokātu firma "Mishcon de Reya", kas publiski nenosauktu uzņēmēju grupas vārdā pirmdien ierosināja oficiālu tiesvedību, pieprasot parlamenta debates un balsojumu par tā dēvēto "Brexit".

"Ja netiks ievērota korekta parlamentārās izvērtēšanas un apstiprināšanas procedūra, tad paziņojums par izstāšanos no ES būs nelikumīgs," uzstāj "Mischon de Reya".


LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA