Pasaules lietuviešu jauniešu salidojumā viesosies Nadija Savčenko
Lidotāja Nadija Savčenko maijā pēc gandrīz divu gadu ieslodzījuma Krievijā tika atbrīvota un atgriezās dzimtenē.
Pasaulē
2016. gada 8. jūlijs, 19:50

Pasaules lietuviešu jauniešu salidojumā viesosies Nadija Savčenko

Jauns.lv

Lietuvas Prienu rajonā sācies trešais Pasaules lietuviešu jauniešu salidojums, kura viesu vidū būs Ukrainas armijas pilote un Augstākās radas deputāte Nadija Savčenko, kura maijā pēc gandrīz divu gadu ieslodzījuma Krievijā tika atbrīvota un atgriezās dzimtenē.

Uz salidojumu ieradīsies arī citi interesanti ciemiņi no ārvalstīm - bijušais Ukrainas ekonomikas ministrs, lietuvietis Aivars Abromavičs, lietuviešu izcelsmes Holivudas aktrise Rūta Lī, pazīstamiem ASV medijiem strādājošais ilustrators Rejs Bartkus, Korejas dzenbudistu  mūķene Vona Bo Sunima, kurdu cilvēktiesību aktīviste Tafana Ako Šarifa, kā arī pazīstami Lietuvas politiķi, uzņēmēji, sportisti, mūziķi un citi viesi.

Salidojumā, kas turpināsies līdz svētdienai, kopumā tiek gaidīti vairāki tūkstoši dalībnieku no vairāk nekā 40 valstīm, pastāstījuši rīkotāji. Tā programmā paredzētas lekcijas un diskusijas par uzņēmējdarbību, zinātni, kultūru un politiku. Iecerēts runāt par plašu tematu loku, tostarp propagandu, toleranci, aizsardzību, demogrāfiju, jaunradi, migrāciju, darba kultūru, futbolu un citiem jautājumiem.

Salidojuma dalībnieki varēs iesaistīties kādā no teju divdesmit radošajām vai tehnoloģiskajām darbnīcām, kas aicinās, piemēram, pašam uzbūvēt bezpilota sacīkšu lidaparātiņu, atmodināt vecas lietas jaunai dzīvei, izveidot spalvu mākoņu instalāciju, iemācīties sniegt pirmo palīdzību, dejot lindihopu vai izmēģināt likt plecos jauniešu ekspedīcijas "Misija - Sibīrija" dalībnieku mugursomu

Pasaules lietuviešu jauniešu salidojumu organizē Pasaules lietuviešu jauniešu savienība - neatkarīga, nepolitiska, brīvprātīga organizācija, kas par savu galveno mērķi uzskata pasaules lietuviešu jauniešu interešu pārstāvēšanu.

BNS/ Foto: Itar-Tass/Scanpix/LETA