Pamplonas festivāla ceturtā skrējiena laikā vērsis vīrietim pārdur kaklu. FOTO
Viens vīrietis no vērša raga guva 12 centimetrus garu brūci kaklā, bet otru vērša rags savainoja padusē.
Pasaulē
2016. gada 10. jūlijs, 14:48

Pamplonas festivāla ceturtā skrējiena laikā vērsis vīrietim pārdur kaklu. FOTO

Jauns.lv

(Papildināta 16:59) Spānijas pilsētā Pamplonā svētdien notika ceturtais skrējiens šīgada Svētā Fermina vēršu skriešanas festivālā, un šī skrējiena laikā divi cilvēki tika uzdurti vēršu ragiem, bet trīs cilvēki burzmā guva galvas ievainojumus, paziņoja vietējās veselības aprūpes amatpersonas.

Viens vīrietis no vērša raga guva 12 centimetrus garu brūci kaklā, bet otru vērša rags savainoja padusē. Abi ir Spānijas pilsoņi un nogādāti slimnīcā smagā stāvoklī.

Vēl trīs vīrieši no Spānijas guvuši galvas traumas svētdienas skrējiena laikā.

Sarkanā Krusta organizācijas preses pārstāvis Hosē Aldaba iepriekš informēja, ka vismaz viens vīrietis nogādāts slimnīcā pēc paklupšanas. Pamplonas slimnīcā informēja par vēl diviem cilvēkiem, kas skrējienā guvuši galvas traumas.

Tūkstošiem skrējiena dalībnieku bēga no sešiem vēršiem, skrienot pa līkumotu 846,6 metrus garu trasi šaurās ieliņās uz Pamplonas vēršu cīņu arēnu. Katrs no šiem vēršiem  bija 530 līdz 650 kilogramus smags. Skrējiens ilgst apmēram divas ar pusi minūtes.

Šogad līdz šim notikušajos četros svētku skrējienos no vērša ragiem traumas guvuši 11 vīrieši, tostarp trīs ASV, viens Japānas, Indijas, Kanādas un Dienvidāfrikas Republikas pilsonis. No slimnīcas pagaidām izrakstīts tikai viens no šiem ievainotajiem.

Deviņas dienas ilgais festivāls oficiāli sākās trešdien, kad Pamplonas centrālajā laukumā pie rātsnama tūkstošiem svinētāju, tērpti sarkanā un baltā, viens otru aplēja ar sarkanvīnu.

Festivāls, kas tiek rīkots par godu Spānijas ziemeļu reģiona Navarras aizbildnim Svētajam Ferminam, aizsākās viduslaikos un apvieno procesijas ar ballītēm nakts garumā un biedējošu vēršu skrējienu.

Kopš 1924.gada Pamplonas vēršu skrējienos gājuši bojā 15 cilvēki.

Festivāls, kuram starptautisku slavu nodrošināja amerikāņu rakstnieka Ernesta Hemingveja 1926.gadā iznākušais romāns “Un saule lec” (“The Sun Also Rises”), piesaista tūkstošiem ārvalstu tūristu interesi.

   

BNS/Foto: EPA/LETA, AFP/Scanpix/LETA, AP/Scanpix/LETA

Tēmas