Jauna ieeja Kolizejā ļaus tūristiem justies kā gladiatoriem
Ir gaidāms, ka Kolizeju caur jauno ieeju varēs apmeklēt no 1800 līdz 2400 tūristiem dienā.
Pasaulē
2016. gada 13. jūlijs, 10:49

Jauna ieeja Kolizejā ļaus tūristiem justies kā gladiatoriem

Jauns.lv

Slavenajā Romas atrakcijā Kolizejā tiks atvērta jauna ieeja, kas ļaus tūristiem ieiet šajā celtnē tāpat, kā to savulaik darīja gladiatori, un baudīt attiecīgas sajūtas, vēsta ziņu portāls “The Local”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

No 15.jūlija līdz 31.oktobrim sevišķi ziņkārīgi viesi varēs iekļūt Kolizejā pa jaunu ieeju tā austrumu pusē, izejot cauri pagrabiem un nonākot tieši arēnā. Tā būs trešā ieeja Kolizejā.

“Jaunās durvis ļaus cilvēkiem justies kā trešā gadu tūkstoša gladiatoriem. Tas, kurš ieies pa šīm durvīm, to atcerēsies visu atlikušo mūžu,” laikrakstam “La Repubblica” paziņoja Romas arheoloģijas pieminekļu pārraugs Frančesko Prospereti.

Eksperti cer, ka jaunā ieeja ne vien sniegs jaunu pieredzi viesiem, bet arī uzlabos tūristu plūsmas šajā arheoloģijas piemineklī, kuru apmeklē 6,5 miljoni cilvēku gadā. Rindas un drūzma ir sevišķi neciešamas vasaras mēnešos.

Ir gaidāms, ka Kolizeju caur jauno ieeju varēs apmeklēt no 1800 līdz 2400 tūristiem dienā, bet pagaidām šī ieeja būs rezervēta tūristu grupām, kas iepriekš pasūtījušas īpašu apmeklējumu ar oficiālu gidu.

Tūristu grupas ar ne vairāk par 50 cilvēkiem katrā tiks aizvestas uz 80.gadā pabeigtā Flāvija amfiteātra centru, un viena grupas apmeklējuma ilgums nepārsniegs 20 minūtes.

Kolizejā četrus gadsimtus pēc tā pabeigšanas tika rīkotas gladiatoru cīņas, kuru vērošana bija populāra izklaide tālaika Romas sabiedrībā.

BNS/Foto: EPA/LETA