Tramps: "Krievija nekad nav mēģinājusi mani ietekmēt". VIDEO
Pasaulē
2017. gada 11. janvāris, 17:02

Tramps: "Krievija nekad nav mēģinājusi mani ietekmēt". VIDEO

Jauns.lv

Reaģējot uz ASV medijos izskanējušajām ziņām, ka Krievijas rīcībā esot kompromitējoša informācija par Donaldu Trampu, jaunievēlētais Savienoto Valstu prezidents trešdien uzsvēra, ka Krievija nekad neesot vērsusi spiedienu pret viņu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Krievija nekad nav mēģinājusi izmantot sviras pret mani. Man ar Krieviju nav nekāda sakara - nekādu darījumu, nekādu aizdevumu, pilnīgi nekā," tviterī paziņoja Tramps.

"Izlūkdienesti nedrīkstēja pieļaut šo viltus ziņu "noplūšanu" sabiedrībā. Pēdējais šāviens pret mani. Vai mēs dzīvojam nacistu Vācijā," vaicāja Tramps.

Šos komentārus tviterī Tramps publicējis vien dažas stundas pirms Ņujorkā gaidāmās preses konferences - pirmās teju sešu mēnešu laikā.

Izlūkdienestu vadītāji pagājušajā nedēļā iepazīstinājuši Trampu un pašreizējo ASV prezidentu Baraku Obamu ar divas lappuses garu kopsavilkumu par to, ka Krievijas rīcībā ir potenciāli kompromitējoša informācija, ziņoja telekanāls CNN un laikraksts "New York Times", atsaucoties uz vairākām ASV amatpersonām, kurām esot nepastarpināta informācija par šo tikšanos.

Arī Krievija šos pieņēmumus noraidījusi. Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs sacīja žurnālistiem: "Kremlim nav kompromitējošas informācijas par Trampu."

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA, Vida Press, Video: Reuters