Satraucošas ziņas no Turcijas - armija paziņo, ka pārņēmusi varu valstī
"Tie, kuri ir iesaistīti šajā nelikumīgajā aktā, samaksās augstāko cenu," situāciju komentējis Turcijas premjerministrs Binali Jildrims.
Pasaulē
2016. gada 15. jūlijs, 23:41

Satraucošas ziņas no Turcijas - armija paziņo, ka pārņēmusi varu valstī

Jauns.lv

(ziņa papildināta 0:30) Stambulā un Ankarā piektdienas vakarā izvietots liels skaits drošības spēku, ziņo vietējie mediji un aculiecinieki. Visā valstī pazudis internets, virs Ankaras lido kara lidmašīnas. Ataturaka lidosta Stambulā slēgta neesot, taču ceļi uz to ir bloķēti, ziņo mediji. Turcijas armija paziņojusi par varas pārņemšanu valstī.

"Vara valstī ir pārņemta pilnībā," teikts telekanālā NTV nolasītajā armijas paziņojumā, sīkāku informāciju nesniedzot.

Valsts ziņu aģentūra "Anadolu" vēsta, ka armijas galvenajā mītnē Ankarā par gūstekni saņemts armijas Ģenerālštāba priekšnieks ģenerālis Hulusi Akars.

 

"Armijas grupa, kas mēģināja sarīkot sacelšanos, par ķīlnieku saņēmusi ģenerāli Hulisi Akaru," vēsta "Anadolu", atsaucoties uz "ticamiem avotiem".

 

Tiek ziņots par apšaudi galvaspilsētā Ankarā, kā arī pie galvenās policijas mītnes Stambulā.

Telekanāls "CNN Turk" ziņo, ka valsts prezidents Radžeps Tajips Erdoans atrodas drošībā.

Stambulā un Ankarā piektdienas vakarā izvietots liels skaits drošības spēku, ziņo vietējie mediji un aculiecinieki.

Aģentūra "Dogan" ziņo, ka drošības spēki un ātrās palīdzības automašīnas ierodas pie Turcijas armijas galvenās mītnes Ankarā.

Stambulā vienā virzienā slēgti tilti starp pilsētas Eiropas un Āzijas pusēm. Tāpat Stambulā pie Ataturka lidostas izvietoti armijas tanki.

Virs Ankaras un Stambulas debesīs redzami militārie lidaparāti.

Turcijas premjerministrs Binali Jildrims paziņojis, ka grupa Turcijas armijā sarīkojusi "nelikumīgu mēģinājumu", piebilstot, ka nebūtu korekti to dēvēt par "apvērsumu".

"Mēs strādājam pie mēģinājuma iespējamības. Mēs nepieļausim šo mēģinājumu," telekanālam NTV pavēstīja Jildrims, sīkāk nepaskaidrojot notiekošā būtību, taču norādot, ka to veikusi grupa Turcijas armijā.

"Tie, kuri ir iesaistīti šajā nelikumīgajā aktā, samaksās augstāko cenu," paziņoja Jildrims.


LETA, Kasjauns.lv / Foto: Reuters/Scanpix/LETA, AP/Scanpix/LETA