Pasaulē
2016. gada 16. jūlijs, 08:02

Ļoti nemierīga nakts Turcijā - puča laikā nogalināti vismaz 265 cilvēki

Jauns.lv

(ziņa papildināta 14:45) Militārā apvērsuma mēģinājuma laikā Turcijā nogalināti 104 pučisti, sestdien paziņoja ģenerālštāba priekšnieka vietas izpildītājs ģenerālis Imits Dindars. Vēlāk premjerministrs Binali Jildirims pavēstīja, ka kopējais bojāgājuši skaits ir 265 cilvēki, no kuriem 161 ir prezidentam Redžepam Tajipam Erdoanam lojālie pilsoņi, pamatā policisti un civilpersonas. Viņš piebilda, ka 1440 cilvēki apvērsuma apspiešanas laikā guvuši ievainojumus.

Sestdienas rītā Turcijas kara lidmašīnas bombardēja nemiernieku tankus netālu no prezidenta pils galvaspilsētā Ankarā. Virs Bestepes rajona paceļas melnu dūmu mutuļi, ziņo telekanāls NTV.

Ankarā sestdienas rītā joprojām dzirdami vieglo un smago ieroču šāvieni, tviterī ziņo kāds žurnālists.

 

Varas iestādes arestējušas ar puču saistītu armijas brigādes ģenerāli. Varas iestādes par līdzdalību apvērsuma mēģinājumā aizturējušas 336 cilvēkus, informēja valdības pārstāvis.

Vairākums nogalināto ir civiliedzīvotāji, savukārt vairākums aizturēto ir militārpersonas, viņš paziņoja.

Iepriekš tika ziņots, ka vairāk nekā simts civiliedzīvotāju tikuši ievainoti.

Armija un policija turpina neitralizēt atlikušos dumpinieku spēkus.

NTV vēsta, ka šāvienu troksnis Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā joprojām dzirdams netālu no raidkorporācijas TRT biroja ēkas, kur policijas automašīnu sašāvis puča atbalstītāju tanks.

Policija turpina aizturēt karavīrus, kas ieņēmuši pozīcijas uz Stambulas tiltiem, vēsta NTV.

Aģentūra AFP ziņo, ka dumpinieki, kas bija ieņēmuši Bosfora tiltu, beidzot ir padevušies. NTV demonstrēja kadrus, kuros redzams, kā karavīri ar paceltām rokām atkāpjas no saviem tankiem, kuri kopš puča sākuma bloķēja stratēģiski svarīgo tiltu, kas savieno Stambulas Eiropas un Āzijas daļas.

Televīzijas kadros redzams, kā sadragātu automašīnu fonā policija aiztur cilvēkus.

NTV vēsta, ka tikmēr valdības spēku atbalstītāji pulcējušies uz lūgšanu pie prezidenta pils.

Kā jau ziņots, piektdienas vakarā sākās militāra apvērsuma mēģinājums Turcijā, par kura neitralizēšanu sestdienas rītā paziņoja augstākās amatpersonas.


LETA/ Foto: AFP/Scanpix/LETA, Reuters/Scanpix/LETA, AP/Scanpix/LETA, EPA/LETA