Pasaulē
2017. gada 11. janvāris, 21:00

Allaž saulaino Grieķiju klāj sniega kupenas. No Latvijas ziemas labāk uz turieni nebēgt. FOTO

Jauns.lv

Neierasti laika apstākļi šajās dienās novērojami arī Grieķijā, tostarp dažās salas, kur izveidojusies pat metru dziļa sniega sega. Tiesa gan, spriežot pēc fotogrāfijām no šīs iepriekš ierasti saulainās dienvidu valsts - daži cilvēki, pat neraugoties uz salu un aukstumu, neatsakās no peldes jūrā. 

Situācija Grieķijā patiesībā raisa amatpersonu bažas, jo salst ne tikai vietējie, bet arī šādiem laika apstākļiem absolūti nepiemērotajās nometnēs dzīvojošie bēgļi, kuru mītnes zemē pārsvarā valda svelme. 

Aģentūra "Reuters" vēsta, ka dažos Grieķijas rajonos gaisa temperatūra pazeminājusies pat līdz -20 grādiem un snidzis ir arī Atēnās, kas atrodas valsts dienvidos. 

Bēgļu nometnēs Grieķijā šobrīd dzīvo vairāk nekā 60 000 patvēruma meklētāju. "Auksti, bērniem ir ļoti auksti - nav kā Sīrijā," sacījis 34 gadus vecais Sīrijas kurds Rostams, kurš kopā ar savu sievu un trim bērniem jau desmit mēnešus mīt nometnē netālu no galvaspilsētas. Spiedienu uz Grieķiju izdara arī starptautiskās organizācijas, mudinot uz salām aukstumā mītošos bēgļus pārvietot uz valsts kontinentālo daļu vai citām Eiropas valstīm. 

Jau vēstīts, ka nesen uznākušais aukstuma vilnis daudzās Eiropas valstīs šoziem laupījis daudzu cilvēku dzīvības. Īsta ziema šobrīd valda arī tur, kur parasti tās nav, piemēram, Turcijā. 

Kasjauns.lv/Foto: AP, AFP, Reuters/LETA/Scanpix