Prezidents Erdoans: "Turcija apsvērs nāvessoda atjaunošanu"
Pēc neveiksmīgā apvērsuma mēģinājuma tūkstošiem Erdoana atbalstītāju aicinājuši atjaunot nāvessodu Turcijā.
Pasaulē
2016. gada 18. jūlijs, 07:55

Prezidents Erdoans: "Turcija apsvērs nāvessoda atjaunošanu"

Jauns.lv

Turcija apsvērs nāvessoda atjaunošanu pēc piektdien notikušā militārā apvērsuma mēģinājuma, svētdienas vakarā paziņoja prezidents Redžeps Tajips Erdoans.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Demokrātijās lēmumi tiek pieņemti, pamatojoties uz to, ko saka tauta. Es domāju, ka mūsu valdība runās ar opozīciju un nonāks pie lēmuma,” sacīja Erdoans Stambulā, reaģējot uz pūļa aicinājumu piespriest pučistiem nāvessodu.

"Mēs vairs nevaram vilcināties, jo šajā valstī tiem, kas rīko apvērsumu, par to ir jāsamaksā,” Erdoans teica saviem atbalstītājiem pēc puča upuru bēru apmeklēšanas.

Pēc neveiksmīgā apvērsuma mēģinājuma tūkstošiem Erdoana atbalstītāju ir bieži aicinājuši atjaunot nāvessodu Turcijā.

Turcija atcēla nāvessodu 2004.gadā, veicot reformas ar mērķi panākt uzņemšanu Eiropas Savienībā (ES). Tā atjaunošana radītu jaunas problēmas ES un Turcijas iestāšanās sarunās, kuras jau tāpat ir aizkavējušās.

Erdoans arī atkārtoti aicināja ASV izdot islāmistu sludinātāju Fethullahu Gilenu, vainojot apvērsuma mēģinājumā Gilenu un viņa piekritējus, kurus Erdoans raksturo kā teroristu organizāciju.

Gilens intervijā ASV Pensilvānijas štatā stingri nosodīja šo apvērsuma mēģinājumu, noraidīja apsūdzības tā organizēšanā un pieļāva iespēju, ka šo puča mēģinājumu inscenējis pats Erdoans.

BNS / Foto: AP/Scanpix/LETA