Jauno trilleri "Bastīlijas diena" Francijas kinoteātros nerādīs
Jauno asa sižeta filmu Francijā atceļ saistībā ar Nicā notikušo teororaktu.
Pasaulē
2016. gada 18. jūlijs, 16:54

Jauno trilleri "Bastīlijas diena" Francijas kinoteātros nerādīs

Jauns.lv

Pēc pagājušās nedēļas terorakta Nicā no Francijas kinoteātriem atsaukta asa sižeta filma "Bastille Day" ("Bastīlijas diena") ar britu aktieri Idrisu Elbu galvenajā lomā, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Elba spēlē Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) aģentu, kurš cenšas novērst terora aktu Parīzē. Filma Francijas kinoteātros iznāca trešdien, dienu pirms traģiskā terora akta.

Kā ziņots, tunisiešu izcelsmes Francijas pilsonis Muhameds Lauežs Bulels ceturtdienas vakarā ietrieca automašīnu pūlī, kas Nicas Angļu promenādē ("Promenade des Anglais") vēroja uguņošanu par godu Bastīlijas dienai.

Vēlāk par šo uzbrukumu, kura laikā tika noslepkavoti 84 cilvēki, atbildību uzņēmās teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Filmas izplatītājs "StudioCanal" jau iepriekš atsauca filmas plakātus un reklāmas.

Sestdien kompānijas pārstāvis paziņoja, ka filma atsaukta no 230 kinoteātriem Francijā, tādējādi izrādot cieņu upuriem un to ģimenēm.

Filmas iznākšana Lielbritānijā un Vācijā šogad tika atlikta novembrī Parīzē notikušo terora aktu dēļ. Aprīlī "Bastille Day" nāca klajā Lielbritānijā, bet Vācijā tā skatāma kopš jūnija. Latvijā filma iznāca maijā.

LETA/Foto: Publicitātes foto