Brīdlovs: NATO atkal jāiemācās darboties ar plašāku vērienu
Brīdlovs: "Krievija ir iekarojusi Krimu un Donbasu, tā ir nodemonstrējusi savu gatavību izmantot militāru spēku, lai pārvietotu Eiropas robežas."
Pasaulē
2017. gada 11. janvāris, 23:13

Brīdlovs: NATO atkal jāiemācās darboties ar plašāku vērienu

Jauns.lv

Mainoties apdraudējumiem, Ziemeļatlantijas Līguma organizācijai atkal jāiemācās darboties ar plašāku vērienu, norādījis bijušais NATO Eiropas spēku komandieris Filips Brīdlovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Domāju, ka jūs pieredzēsiet plašākas mācības tajās jomās, kur mums jānoslīpē iemaņas, ko esam zaudējuši Afganistānas misijā," trešdien žurnālistiem sacījis atvaļinātais ģenerālis, kas Viļņā tikās ar Lietuvas ārlietu ministru Linu Linkeviču. "Atcerēsimies - mūsu alianse Afganistānā paveica lielisku darbu, bet tā bija cīņa ar nemierniekiem, nelielu vienību darbs. Mums jāatgūst spējas trenēties un darboties lielākās vienībās un ar plašāku vērienu, un domāju, ka šai ziņā jūs redzēsiet mērķtiecīgu darbu."

Lai atturētu no agresijas Krieviju, NATO šogad gatavojas Viduseiropā un Austrumeiropā papildus izvietot aptuveni 8000 karavīrus, tai skaitā ASV brigādi Polijā un daudznacionālus bataljonus katrā no Baltijas valstīm un Polijā. Alianse arī plāno šogad biežāk rīkot reģionā militārās mācības.

LETA/Foto: EPA/LETA, AFP/LETA

Tēmas