Ar apbrīnojamu vieglumu nedziedināmi slima pusaudze izlemj drīzumā mirt. VIDEO
Atvadu banketu sirgstošā meitene rīko mājās Viskonsinā 22.jūlijā.
Pasaulē
2016. gada 19. jūlijs, 15:40

Ar apbrīnojamu vieglumu nedziedināmi slima pusaudze izlemj drīzumā mirt. VIDEO

Jauns.lv

14 gadus vecā Džerika Bolena no Viskonsinas vairs nevēlas ilgāk mocīties šaisaulē. Abrīnojami mierīgi un rāmi viņa runā par to, ka drīz grasās mirt. Un meitenes māte Džerikas lēmumu respektē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Viņa ir pietiekoši veca un saprātīga meitene, lai pati lemtu par savu dzīvi,” apbrīnojami mierīgi par drīzumā gaidāmo meitas nāvi teic viņas māmiņa. Džerika sirgst ar neizārstējamu ģenētisku kaiti – muguras muskuļu atrofiju, kas vēl bez absolūtas nevarības pusaudzei sagādā neciešamas sāpes. Viņai bijušas jau 30 operācijas, bet cerību uz izveseļošanos nav. Tāpēc 14 gadu vecumā Džerika nolēmusi drīzumā pamest šo pasauli, pirms tam jauki atvadoties no saviem draugiem. Viņa, piemēram, vēlas uzdejot ar mīļajiem. Vēl Džerika vēlas baudīt uguņošanu ar vecvecākiem, kā arī vairākas reizes vēl apmeklēt kinoteātri kopā ar māmiņu. Tieši tik sadzīviskas un vienkāršas ir mirstošas meitenes vēlmes.

Vienīgais spēks, kas vēl viņai palicis, ir rokās, un tā pietiek vien tik daudz, lai noglāstītu mājdzīvnieku, rīkotos ar datorpeli un nedaudz ratiņkrēslu. Lielākoties nedziedināmi slimā jauniete guļ, piekalta gultai vai ratiņkrēslam, bet visvairāk viņu izklaidē spēlīte „The Sims”.

„Tas man ļauj iedomāties normālu dzīvi – tu izveido cilvēciņus, nosaki viņu raksturu, un vadi viņu dzīvi, veidojot ģimeni un attiecību pieredzi,” par pašas iesākušos, bet nenodzīvoto mūžu pauž Džerika.

Viņa ir gatava drīzumā doties debesu valstībā, un dara to savu tuvinieku dēļ – lai viņiem nebūtu jāredz meitenes ciešanas, kuras pēc pēdējās operācijas kļuvušas sevišķi grūti panesamas. „Desmit ballu skalā es tās vērtētu uz 7 no 10, un man apnicis ciest,” viņa mierīgi saka.

Nedziedināmi slimās Džerikas dzīvesstāsts: Kasjauns.lv / Foto: ekrānuzņēmums no video