Turcijas parlaments apstiprina ārkārtas stāvokli; Francija savu pagarina par pusgadu
Likumdevēji apstiprināja ārkārtas stāvokli ar 346 balsīm pret 115.
Pasaulē
2016. gada 21. jūlijs, 20:03

Turcijas parlaments apstiprina ārkārtas stāvokli; Francija savu pagarina par pusgadu

Jauns.lv

Turcijas parlaments ceturtdien oficiāli apstiprinājis ārkārtas stāvokli uz trim mēnešiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans trešdienas vakarā izsludināja ārkārtas stāvokli, solot notvert "teroristu" grupējumu, kas esot organizējis pagājušonedēļ notikušo militārā apvērsuma mēģinājumu.

Erdoans ir apsūdzējis neveiksmīgā apvērsuma organizēšanā ASV dzīvojošo islāma garīdznieku Fetullu Gilenu un viņa piekritējus. Pēc šī puča mēģinājuma Turcijā ir aizturēti, atstādināti vai atlaisti no darba vairāk nekā 50 tūkstoši cilvēku.

Likumdevēji apstiprināja ārkārtas stāvokli ar 346 balsīm pret 115.

Parlamentā vairākumu vietu kontrolē Erdoana dibinātā Taisnīguma un attīstības partija (AKP), kas Turcijā ir pie varas kopš 2002.gada.

Savukārt Francijā pēc pagājušonedēļ Nicā notikušā terorakta parlaments ceturtdien apstiprinājis valstī spēkā esošā ārkārtas stāvokļa pagarināšanu par sešiem mēnešiem.

Ārkārtas stāvoklis Francijā pastāv kopš pērn novembrī notikušajiem Parīzes teroraktiem. Pēc tā pagarināšanas ārkārtas drošības pasākumi, kas dod policijai papildu pilnvaras veikt kratīšanas un noteikt cilvēkiem mājas arestu, paliks spēkā līdz 2017.gada janvāra beigām.

Šī ir ceturtā reize, kad ārkārtas stāvoklis pagarināts.

BNS/Foto: EPA/LETA