Bavārijas pašnāvnieka telefonā atrasts video: viņš uzspridzinājies Allāha vārdā, jo Vācija nogalinot musulmaņus
Ansbahas spridzinātājs videoierakstā paudis uzticību "Islāma valstij". Viņš arīdzan bijis psihiski nestabils cilvēks.
Pasaulē
2016. gada 25. jūlijs, 19:09

Bavārijas pašnāvnieka telefonā atrasts video: viņš uzspridzinājies Allāha vārdā, jo Vācija nogalinot musulmaņus

Jauns.lv

Sīrietis, kas svētdienas vakarā uzspridzinājās Vācijas pilsētā Ansbahā, ievainojot 15 citus cilvēkus, videoierakstā, kas atrasts viņa mobilajā tālrunī, paudis uzticību teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" līderim un pašpasludinātajam kalifam Abu Bakram al Bagdadi, kā arī izteicis apņēmību pastrādāt Vācijā teroraktu, pirmdien paziņoja Bavārijas iekšlietu ministrs Joahims Hermans.

Spridzinātājs videoierakstā paziņojis, ka uzbrukums esot atriebība Allaha vārdā Vācijai, kas nogalina musulmaņus.

Ministrs arī pavēstīja, ka policija aizturējusi iespējamo spridzinātāja līdzgaitnieku.

Tajā pašā laikā iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs īsi pirms Bavārijas varasiestāžu paziņojuma preses konferencē atzina, ka Ansbahas spridzinātājs no valsts neesot ticis izraidīts, jo bijis "psiholoģiski nestabils".

Viņš piebilda, ka uzbrukumu Ansbahā varētu būt izraisījusi gan spridzinātāja "psiholoģiskā nestabilitāte", gan sakari ar "Islāma valsti".

Kā ziņots, 27 gadus vecais sīrietis svētdienas vakarā Ansbahā detonēja kasešu bumbu, kas atradās viņa mugursomā, pēc tam, kad viņam liedza iekļūt vietējā mūzikas festivāla norises vietā.

Iepriekš Vācijas Iekšlietu ministrijas pārstāvis sakariem ar presi pavēstīja, ka uzbrucējs valstī ieradies pirms diviem gadiem, bet varasiestādes atteikušās viņam piešķirt patvērumu.

Bija paredzēts, ka viņš tiks deportēts uz Bulgāriju.


BNS/Foto: AP/AFP/Reuters/Scanpix/LETA