Pasaulē
2016. gada 27. jūlijs, 08:25

Jauneklis, kurš pārgrieza rīkli katoļu priesterim, kliedzis "jūs, kristieši, mūs nogalināt!" FOTO

Jauns.lv

Publiskoti to uzbrucēju sejas foto, kuri vakar sarīkoja piecu ķīlnieku sagrābšanu un mācītāja slepkavību Ruānas baznīcā Francijā. Šodien pie baznīcas gulst ziedi un svecītes, pieminot tēvu Žaku Hamē, kura dzīvi 84 gadu vecumā aprāva pavisam jauns islāmists.

Divi ar nažiem bruņoti vīrieši, saucot arābu valodā "Islāma valsts", ap pulksten desmitiem dievkalpojuma laikā ielauzās baznīcā un par ķīlniekiem sagrāba piecus cilvēkus, tostarp priesteri un divas mūķenes, kā arī divus dievlūdzējus. Trešajai mūķenei izdevās izbēgt un sacelt trauksmi.

Izbēgušo mūķeni sauc māsa Daniela, un viņa britu "Mail Online" pastāstīja, ka viens no uzbrucējiem teics "jūs, kristieši, esat tie, kuri mūs nogalina!" Mirkli vēlāk 19 gadus vecais Adels Kermičs pārgrieza mācītāja rīkli.

Par islāmistu Kermiču šobrīd ir visvairāk informācijas. Francijas policijai šis jaunietis jau bija zināms saistībā ar faktu, ka Kermičs divreiz grasījies pievienoties islāmistu grupai Sīrijā. Viņš pat pasēdējis cietumā Normandijā un arī Šveicē, un kā bīstams elements valkāja elektronisko rokassprādzi, kas ļauj cilvēku uzraudzīt varasiestādēm.

Kermičs (attēlā pa kreisi; abi foto uzņemti 2011.gadā un ievietoti feisbukā) kopā ar savu pārinieku uzbrukuma laikā esot bijuši ap sevi apsējuši viltus spridzekli. Abus teroristus nogalināja policija. Patlaban arestēts arī kāds 16 gadus vecs islāmists, kuru uzskata par trešo notikumā iesaistīto vai vismaz līdzzinātāju.

Atbildību par notikušo uzņēmusies "Islāma valsts".

Kasjauns.lv/Foto: Facebook/AFP/Scanpix/LETA