Grūtniece, kuru uz ielas Vācijā nodūra bēglis, bija Jolanta - 45 gadus veca daudzbērnu mamma no Polijas
Poliete strādājusi kebabu ēstuvē, kur arī iepazinusies ar 21 gadus veco bēgli no Sīrijas. Iespējams, nevarēdams pārdzīvot personisku jūtu atraidījumu, viņš ar mačeti Jolantu nogalināja.
Pasaulē
2016. gada 28. jūlijs, 07:33

Grūtniece, kuru uz ielas Vācijā nodūra bēglis, bija Jolanta - 45 gadus veca daudzbērnu mamma no Polijas

Jauns.lv

(Ziņa precizēta 13:15) Sieviete, kura dzīvību zaudēja uz ielas Vācijā, kad viņai uzbruka iebraucējs no Sīrijas un pacēla pret viņu mačeti, bija Jolanta no Polijas. Viņa bija trīs bērnu māte, gaidīja ceturto, un ar slepkavu zinājusi, ziņo britu "Mail Online".

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka Vācijas dienvidrietumos svētdien kāds patvēruma meklētājs no Sīrijas ar mačeti nogalinājis grūtnieci un ievainojis vēl divus cilvēkus. 21 gadu vecais sīrietis, kuram izcēlies konflikts ar sievieti, kas bijusi bērna gaidībās, ar mačeti viņu nodūris.

Kā noskaidrojies, mirusī persona identificēta kā Jolanta K., Polijas pilsone. Daudzbērnu māte, gaidīja vēl vienu, un pēc šķiršanās no dzīvesbiedra pārcēlusies uz Vāciju, kur dzīvoja jau gadu un sākusi strādāt kebabu ēstuvē. Tur viņa iepazinusies ar iebraucēju no Sīrijas, kurš nelaimīgā kārtā viņai arī atņēma dzīvību svētdien. Slepkava bijis 21 gadu vecs un "mīlējis" upuri, vēsta medijs. Viņš patlaban atrodas apcietinājumā.

Tiek ziņots, ka poliete Vācijā trīs mēnešus dzīvojusi kopā ar kādu draugu. Pēc ierašanās Rotlingenas pilsētā Jolanta strādājusi par apkopēju, un dzīvojamo platību dalījusi ar viņu. Kad viņa atradusi pilna laika darbu kebabnīcā, tur sastapusi sīrieti Muhamedu. Ticis plānots, ka drīzumā uz Vāciju pārcelsies arī Jolantas jaunākā meita, taču tam nebija lemts notikt - dienu pēc tam, kad sieviete viesojusies mājās Polijā un atgriezās Vācijā, Muhameds viņu uz ielas ar mačeti nogalināja.

Polietei bijuš trīs jau faktiski pieauguši bērni - 19, 22 un 23 gadus veci. Viņa zem sirds nēsāja mazuli.

Nav ziņu, kas bija gaidāmā bērna tēvs.. Poļu mediji vēstī, ka Jolanta nogalināta tāpēc, ka atraidījusi Muhamedu sakot, ka "viņš ir pārāk dīvains". To apliecina arī sievietes kolēģi ēstuvē.

Polijas varasiestādes šobrīd sniedz palīdzību mirušās ģimenei; radinieki ieradušies Vācijā, lai morgā oficiāli atpazītu Jolantu K.

Vācijas policija ziņo, ka konkrētais patvēruma meklētājs jau iepriekš bijis policijas redzeslokā.


Kasjauns.lv / Foto: Foto: AP/Scanpix/LETA / Reuters/Scanpix/LETA