Obama mudina demokrātus panākt Klintones uzvaru pār Trampu
"Es ar pilnu pārliecību varu pateikt, ka nekad nav bijis neviena vīrieša vai sievietes - nedz es, nedz Bils [Klintons], neviens - kas būtu kvalificēts vairāk par Hilariju Klintoni, lai kalpotu ASV prezidenta amatā," sacīja Obama.
Pasaulē
2016. gada 28. jūlijs, 09:02

Obama mudina demokrātus panākt Klintones uzvaru pār Trampu

Jauns.lv

ASV prezidents Baraks Obama trešdien mudināja demokrātus panākt Hilarijas Klintones uzvaru pār Donaldu Trampu, uzsverot, ka 2016.gada cīņā par Balto namu runa nav tikai par partiju politiku, bet Amerikas demokrātijas raksturu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Republikāņu kandidātu Trampu raksturojot kā neko nezinošu cilvēku, kurš pielabinās diktatoriem, Obama norādīja, ka novembra vēlēšanas "nav tikai izvēle starp partijām vai politikām, parastās debates starp kreisajiem un labējiem".

"Tā ir krietni fundamentālāka izvēle - par to, kas mēs esam kā tauta, un vai mēs paliekam uzticīgi šim lielajam amerikāņu pašpārvaldes eksperimentam."

Tramps, sacīja Obama, "patiesībā nav plāna cilvēks. Viņš patiesībā nav arī faktu cilvēks".

"Viņš liek likmes uz to, ka, ja viņš pietiekami nobiedēs cilvēkus, viņš šajās vēlēšanās varēs iegūt pietiekami daudz balsu."

Apspēlējot Trampa kampaņas saukli, Obama uzsvēra, ka "Amerika jau ir diža. Amerika jau ir spēcīga. Un es jums apsolu - mūsu spēks, mūsu diženums nav atkarīgs no Donalda Trampa".

Viņš arī apliecināja vispārēju atbalstu Klintonei, sakot, ka bijusī valsts sekretāre ir cilvēks, kas ir unikāli kvalificēts, lai nomainītu viņu augstajā amatā.

Klintone zina, ko nozīmē atrasties telpā, kad tiek pieņemti smagi, vēsturiski un prezidentūrai izšķiroši lēmumi, kā tas bija ar lēmumu par uzbrukumu Osamam bin Ladenam, atgādināja prezidents.

"Es ar pilnu pārliecību varu pateikt, ka nekad nav bijis neviena vīrieša vai sievietes - nedz es, nedz Bils [Klintons], neviens - kas būtu kvalificēts vairāk par Hilariju Klintoni, lai kalpotu ASV prezidenta amatā," viņš sacīja.

Obamas runas noslēgumā uz skatuves iznāca Klintone - pirmā sieviete, kas izcīnījusi lielas ASV partijas Baltā nama nomināciju - izpelnoties vētrainas atbalstītāju ovācijas.

LETA / Foto: AP/Scanpix/LETA