Pasaulē
2016. gada 29. jūlijs, 14:46

Islāma sludinātājs uz ielas Anglijā nolamā sievieti par pārāk apspīlētiem džinsiem. VIDEO

Jauns.lv

Islāmticības fanātiķis, 31 gadu vecais Krisons Hendersons, tika arestēts un tiek apsūdzēts divos Birmingemas sabiedriskās kārtības pārkāpumos. Sludinātājs atļāvies nolamāt vietējo sievieti par pārāk ciešu džinsu valkāšanu, bet izsauktajam policistam iekliedzis sejā „Allahu Akbar!”

Bezdarbnieks Hendersons, kurš dzīvo Birmingemā, savus pārkāpumus veicis 4.jūlijā, taču vakar viņam izvirzītas apsūdzības.

Todien policiju uz notikuma vietu izsauca kāda 38 gadus veca sieviete, kura ziņoja, ka viņu verbāli pazemo islāmticīgais un ka sievietei ir bažas par savu drošību. Kad notikuma vietā ieradās 31 gadu vecais likumsargs, arī viņam tika sava tiesa sludinātāja agresijas.

Sludinātājs dedzīgi sūdzējās, ka džinsos tērptā dāma pati nākusi viņam klāt un „uzbāzusies”, nevis viņš to aizskāris. „Te ir mana lieciniece,” policistam saka Hendersons, norādot uz sievieti viņam blakus, kura tērpta tradīcijām atbilstoši. Pēc tam vīrietis kļūst vēl skaļāks un pauž savas tiesības: „Ja gribi, arestē mani! Mēs vairs necietīsim šo rasismu! Mēs neesam teroristi un neesam pašnāvnieki, izmet savu televizoru! Te ir brīva valsts un mēs drīkstam brīvi runāt publiski,” savas tiesības paust uzskatus aizstāv Hendersons, norādot, ka islāmticīgie nav teroristi, kā to vēstī ziņu pārraides televīzijā.

Visbeidzot Hendersons policistam pasaka „Allahu Akbar” un novēl: „Ej labāk sameklē izvarotājus!”

Vīrietis tika arestēts 6.jūlijā un pēc nopratināšanas palaists vaļā, izvirzot divas apsūdzība sabiedriskās kārtības traucēšanā.

Saruna starp sludinātāju un policistu (angļu.val):


Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video