Putins gardu muti ēd jogurtu ar Latvijas dzērvenēm.  VIDEO
Krievijas prezidents vaicā: „Latvieši tātad audzē vislabākās dzērvenes?”
Pasaulē
2016. gada 30. jūlijs, 06:10

Putins gardu muti ēd jogurtu ar Latvijas dzērvenēm. VIDEO

Jauns.lv

Esot vizītē kādā bioloģiskajā saimniecībā Tveras apgabalā, Krievijas prezidenta Vladimira Putina uzmanību piesaistījusi kāds uz pašmāju ražoto produktu degustāciju galda novietots dzērveņu jogurta trauciņš. Saimniecības pārstāvis viņam pastāstījis, ka jogurta sastāvā esošās dzērvenes ir no Latvijas, un tad Putinam radās jautājums.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Video redzams, kā milzīga labības lauka malā Putins un viņa delegācija velk nost glaunās žaketes un brašā solī ieņem vietas pie galda kopā ar vietējiem zemniekiem. Krievijas līderis neizskatās īpaši ieinteresēts manāmi satraukto zemnieku teiktajā un ar nodurtu skatienu visai skeptiski ar pirkstiem paplūkā sev uz šķīvja nolikto bulciņu. Taču tad viņš pamana kāda jogurta trauciņu , kuru arī naski pagrābj.

„Latvieši tātad audzē vislabākās dzērvenes?”

Neilgi papētot bioloģiskā jogurta iepakojumu, Putins pārtrauc saimniecības pārstāvi un jautā: „Vai dzērvenes īstās? No kurienes tās ir?” Saimnieks atbild apstiprinoši un aicina prezidentu nogaršot, taču piebilst, ka, lai arī piena produkti ir vietējā ražojuma, dzērvenes importētas no Latvijas. Uz to Putins, notiesājot pārpilnu karoti, ar smīnu secina: „Latvieši tātad audzē labākās dzērvenes?”

Putins nogaršo bio-jogurtu ar Latvijā audzētām dzērvenēm:


Kasjauns.lv/Foto/Video: ekrānuzņēmumi no video, gazeta.ru, Ruptly