Krievu izlūkdienesti uzklausījuši Trampa provokāciju un sākuši izspiegot Demokrātu partiju
Hilarijas Klintones un Donalda Trampa cīņa par ASV prezidenta krēslu uzņem apgriezienus.
Pasaulē
2016. gada 31. jūlijs, 18:32

Krievu izlūkdienesti uzklausījuši Trampa provokāciju un sākuši izspiegot Demokrātu partiju

Jauns.lv

ASV demokrātu kandidāte prezidenta vēlēšanām Hilarija Klintone intervijā raidījumam "Fox News Sunday" paziņojusi, ka Demokrātu partijas datortīklam ir uzbrukuši Krievijas izlūkdienesti, un pārmeta savam republikāņu konkurentam Donaldam Trampam atbalsta izrādīšanu Krievijas līderim Vladimiram Putinam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mēs zinām, ka Krievijas izlūkdienesti ielauzās DNC (Demokrātu nacionālās komitejas) datorsistēmā un mēs zinām, ka viņi noorganizēja daudzu šo e-pastu publiskošanu, un mēs zinām, ka Donalds Tramps izrādījis ļoti satraucošu gatavību atbalstīt Putinu," intervijā "Fox News Sunday" paziņoja Klintone.

ASV Demokrātu partija piektdien apstiprināja, ka atkal noticis uzbrukums viņu datortīklam, hakeriem piekļūstot Klintones kampaņas štāba izmantotajai datu analīzes sistēmai.

Tas jau ir trešais hakeru uzbrukums partijas datortīkliem pēdējās nedēļas laikā.

ASV nav publiski apsūdzējušas Krieviju šajos uzbrukumos, bet kiberdrošības eksperti un amatpersonas uzskata, ka aiz tiem stāv Maskava, kas šādi vēlas ietekmēt ASV gaidāmās prezidenta vēlēšanas.

Jautāta, vai, viņasprāt, Putins vēlas Trampa uzvaru vēlēšanās, Klintone sacīja, ka nesteigsies izdarīt šādu secinājumu.

"Bet es domāju, ka faktu izklāstīšana raisa nopietnus jautājumus par Krievijas jaukšanos mūsu vēlēšanās, mūsu demokrātijā," paziņoja Klintone, piebilstot, ka Savienotās Valstis neko tādu necietīs.

"Runājot par Trampu, atbalstīt to un slavēt Putinu, pat zinot par, kā izskatās, tīšiem centieniem mēģināt ietekmēt vēlēšanas, es domāju raisa nacionālās drošības jautājumus," sacīja Klintone.

Tramps ir izteicies, ka Putins ir spēcīgāks līderis nekā ASV prezidents Baraks Obama, kā arī nācis klajā ar komentāriem, kurus varēja uztvert kā aicinājumus Krievijai izspiegot ASV Demokrātu partiju.

LETA/Foto: AFP/LETA