Krievi nosvinējuši desantnieka dienu. Dzīres ne bez traģēdijām. FOTO
Cilvēki piedalās vērienīgajās desantnieku dienas svinībās.
Pasaulē
2016. gada 3. augusts, 12:10

Krievi nosvinējuši desantnieka dienu. Dzīres ne bez traģēdijām. FOTO

Jauns.lv

Otrdien, 2.augustā, dažādās Krievijas pilsētās plaši nosvinēta Gaisa desanta karaspēka diena, svinības noritējušas visai raibi un ne bez nelaimēm.

Krievijas plašsaziņas līdzekļi vēstī, ka svinību dienā Gorkija parka dīķī noslīcis kāds vīrietis, kurš desantnieku dienu atzīmēja kopā ar saviem draugiem.

Savukārt citviet Maskavā kāds pēc svinībām bijis tik piedzēries, ka nolēmis savas mājas pagalmā pavicināties un pašaudīties ar bisi. Iereibušo vīru devās savaldīt kāds 30 gadus vecs iedzīvotājs, kurš gala rezultātā ticis pie šautas brūces rokā.

Nepatīkams incidents fiksēts arī kādā pilsētas parkā - kāda sieviete devusies pastaigā ar trim bērniem, tostarp, trīs mēnešus veco meitiņu, kad pēkšņi uzradies puskails vīrietis ar desantnieka bereti galvā. Vīrietis bijis pamatīgā alkohola reibumā un nolēma, ka ir īstais brīdis sākt vicināt dūres.

Māte skrējusi glābt savus bērnus un mēģināt aizdzīt agresīvo kungu, taču cīņas karstumā vīrietis pamanījās pagrūst un apgāzt ratus. Bērna māte gan paguva paķert segas maliņu, lai mīkstinātu zīdaiņa kritienu, taču mazulis ar aizdomām par smadzeņu satricinājumu nogādāts slimnīcā.

Tikmēr Krievijas medijs "mk.ru" norāda, ka lielākoties incidenti notikuši arī ar svinētājiem, kuriem nav nekāda sakara ar Krievijas bruņotajiem spēkiem.

Jau ziņots, ka 2.augustā bijušās padomju armijas desantnieki kolorītas svinības sarīkoja arī Vērmanes dārzā Rīgā.

Kasjauns.lv/FOTO: ITAR-TASS, Sputnik/LETA/REUTERS, Edijs Pālens/LETA