Itālija pārbauda "Islāma valsts" iespējamo saistību ar nelegālo imigrantu kontrabandu
Itālijā sākta pārbaude, lai noskaidrotu, vai aiz kontrabandistiem, kas mēģina Eiropā ievest nelegālos imigrantus, nestāv teroristiskais grupējums "Islāma valsts".
Pasaulē
2016. gada 3. augusts, 16:11

Itālija pārbauda "Islāma valsts" iespējamo saistību ar nelegālo imigrantu kontrabandu

Jauns.lv

Itālijas prokuratūra sākusi pārbaudi, lai noskaidrotu, vai aiz kontrabandistiem, kas mēģina Eiropā ievest nelegālos imigrantus, nestāv teroristiskais grupējums "Islāma valsts", trešdien pavēstīja tieslietu ministrs Andrea Orlando.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Notiek intensīvs izmeklēšanas darbs, lai pārbaudītu iespēju, ka ["Islāma valsts"] pārstāvji spēlē galveno pārraudzītāju un vadītāju lomu migrantu plūsmas organizēšanā uz Itāliju," noklaušināšanas laikā parlamentārajā komisijā norādīja Orlando.

Viņš piebilda, ka slepenības režīma dēļ sīkāku informāciju sniegt nedrīkst.

Savā ikgadējā ziņojumā, kas tika publiskots februārī, Itālijas pretterorisma un mafijas apkarošanas prokuratūra norādīja, ka nelegālo imigrantu kontrabandā iesaistītas starptautiskās noziedzīgās organizācijas, taču prokuratūra bija piesardzīga šo organizāciju saistīšanā ar teroristiem.

Ziņojumā bija atzīts, ka nelegālo imigrantu kontrabandisti reizēm ir saistīti ar grupējumiem, kas organizē ieroču un narkotiku kontrabandu, taču apgalvojumus, ka viņu pakalpojumus izmanto arī teroristi, lai nokļūtu Eiropā vai to atstātu, "joprojām prasa nepārprotamu apstiprinājumu".

LETA/Foto: EPA/LETA