Eiropa, mēs nākam! Terora aktiem gatavo tūkstošiem bērnu
No džihādistu kontrolētajām teritorijām aizbēgušie cilvēki stāsta, ka skolā viņu bērnus vervējuši teroristi. Dažiem nepilngadīgajiem mācīts izgatavot bumbas, bet citi trenējušies nocirst lellēm galvas – jo tāda bijusi pavēle.
Pasaulē
2016. gada 3. augusts, 23:50

Eiropa, mēs nākam! Terora aktiem gatavo tūkstošiem bērnu

Jauns.lv

Tuvajos Austrumos patlaban tiek audzināta jauna džihādistu paaudze. Teroristiskās organizācijas „Islāma valsts” kontrolētajā teritorijā dzīvo vismaz 50 britu bērni un vēl daudz citu nepilngadīgu eiropiešu, kurus džihādisti audzina, lai viņi nākotnē dotu triecienu Rietumiem.

Džihādistu kustība „Islāma valsts” bieži reklamē, ka apmāca bērnus kļūt par kaujiniekiem un teroristiem pašnāvniekiem. Tāpat arī teroristi ir publiskojusi video, kuros mazi bērni – ieskaitot četrus gadus vecu britu – nogalina ieslodzītos. Drošības struktūras prognozē, ka jauno džihādistu skaits turpinās pieaugt, jo „Islāma valsts” kontrolētajā teritorijā turpina ieceļot cilvēki ar visām ģimenēm, kuri nolēmuši kļūt par teroristiem.

Ir arī bažas, ka „džihādistu līgavas” dzemdēs bērnus, kuri jau kopš dzimšanas būs teroristu savervēti.

Džihādistu bērni jau no mazotnes tiek radināti pie nežēlības

„ „Islāma valsts” propagandā bieži tiek rādīts, ka viņi audzina mazgadīgus bērnus tā, lai viņi kļūtu par jaunu ārzemju teroristu paaudzi, kas nākotnē radīs draudus Eiropas Savienības valstīm,” teikts Eiropola ziņojumā. Teroristu kontrolētajā teritorijā dzīvo vismaz 50 mazgadīgu britu un apmēram 31 tūkstotis sieviešu, kuras gaida bērnus no džihādistiem.

Sociālajos tīklos teroristi sākuši publicēt foto, kuros pozē kopā ar saviem jaundzimušajiem bērniem, bet kādā no bildēm blakus zīdainītim redzama granāta, pistole un „Islāma valsts” identitātes apliecība.

Pēc analītiķu domām, „Islāma valsts” līderi uzskata bērnus par teroristiskā grupējuma veiksmi ilgtermiņā. Džihādistu bērni tiek uzskatīti par labākiem un bīstamākiem karotājiem, jo viņu smadzenes tiek skalotas jau no bērnības, un jau no mazotnes viņi tiek pieradināti pie vardarbības un nežēlības.

 

Kāda no aktīvistu grupām prognozē, ka pat pēc džihādistu kustības “Islāma valsts” uzvarēšanas būs jauni teroristi, kuri turpinās liet asinis, cenšoties nodibināt kalifātu. „”Islāma valsts” māca naidu pret Rietumiem,” saka „Quilliam Foundation“ pētniece Nikita Malika (Nikita Malik), „šie bērni nebūs dzirdējuši nekādas citas idejas.” Pēc Malikas domām, Lielbritānijas valdībām nav nekādas stratēģijas, kā reabilitēt un iemācīt kritisko domāšanu džihādistu bērniem, ja viņi atgrieztos dzimtenē. No džihādistu kontrolētajām teritorijām aizbēgušie cilvēki stāsta, ka skolā viņu bērnus vervējuši teroristi. Dažiem nepilngadīgajiem mācīts izgatavot bumbas, bet citi trenējušies nocirst lellēm galvas – jo tāda bijusi pavēle. Kamēr puikas tikuši apmācīti karošanai, meitenēm bijusi jāapgūst ēdiena gatavošana, mājas kārtošana un prasmes, kā atbalstīt vīru „džihādā”.  

Kaut arī meitenēm „Islāma valsts” karot neļauj, viņas tiek audzinātas tā, lai saviem bērniem nodotu teroristu ideoloģiju. Viņas tiek apmācītas pieņemt kā faktu, ka viņu vīri un dēli visdrīzāk mirs. Pēc Eiropola datiem, uz konflikta zonu Sīrijā un Irākā devušies vairāk nekā 5 tūkstoši eiropiešu – un lielākā daļa no viņiem ir pievienojusies „Islāma valstij”. Šī plūsma gan mazliet ir samazinājusies pēc tam, kad notikuši vairāki uzlidojumi pret teroristiem.

Eiropols brīdina, ka daži džihādisti var izlikties par migrantiem, izmantojot viltotus dokumentus. Tāpat draudus rada tas, ka uz Eiropu atbraukušos patvēruma meklētājus džihādisti var būt savervējuši tieši Rietumos.

Kasjauns.lv / Foto: ekrānuzņēmums no „Quilliam Foundation“ pētījuma "Islāma valsts bērni"

https://www.quilliamfoundation.org/wp/wp-content/uploads/publications/free/the-children-of-islamic-state.pdf