Savā dzimšanas dienā Obama atzīstas, ka ir feminists
Obamam ceturtdien aprit 55 gadi.
Pasaulē
2016. gada 4. augusts, 20:30

Savā dzimšanas dienā Obama atzīstas, ka ir feminists

Jauns.lv

ASV prezidents Baraks Obama dzimšanas dienas ievadrakstā žurnālā "Glamour" ceturtdien sevi raksturojis kā feministu un mudinājis uz jauniem centieniem lauzt dzimumu stereotipus.

Obama, kuru audzinājusi vientuļā māte un kurš pats ir divu meitu tēvs, apliecināja, ka "šis ir īpašs laiks būt sievietei".

"Es to saku ne tikai kā prezidents, bet arī kā feminists."

Uzskaitot sieviešu panākumus, tādus kā vēlēšanu tiesību iegūšana un iespēja strādāt agrāk nepieejamās profesijās, Obama norādīja, ka "visnopietnākā pārmaiņa ir vissmagākā un tā ir - mainīt sevi".

Audzinot meitas - 15 gadus veco Sašu un astoņpadsmitgadīgo Maliju -, viņš uzzinājis daudz jauna par spiedienu, kādam ir pakļautas meitenes.

"Manāmi ir smalki un ne tik smalki sociālie signāli, kas tiek pārraidīti kultūrā. Jūtams milzīgs spiediens, kādam pakļautas meitenes, lai tās izskatītos, uzvestos un pat domātu zināmā veidā."

"Mums ir jāturpina mainīt attieksmi, kas audzina mūsu meitenes būt atturīgām, bet zēnus - uzstājīgiem, kas kritizē mūsu meitas par viedokļa paušanu un zēnus - par asarām," skaidroja prezidents.

Obamam ceturtdien aprit 55 gadi.

LETA / Foto: AP/Scanpix/LETA