Nemierniekiem izdevies pārraut Alepo aplenkumu
Atbilstoši aplēsēm aplenktajos Alepo austrumu rajonos dzīvo 250 000 cilvēku.
Pasaulē
2016. gada 6. augusts, 22:26

Nemierniekiem izdevies pārraut Alepo aplenkumu

Jauns.lv

Sīrijas nemierniekiem izdevies pārraut valdības spēku aplenkumu ap bruņotās opozīcijas kontrolētajiem Alepo austrumu rajoniem, sestdien paziņoja Stambulā bāzētais opozīcijas grupējums Nacionālā koalīcija.

Mēreno nemiernieku, islāmistu un džihādistu alianse kopš 31.jūlija centās pārraut aplenkumu, ko valdības spēki bija izveidojuši 17.jūlijā.

"Nemiernieki pārrāvuši Alepo aplenkumu," tviterī paziņojusi Nacionālā koalīcija.

Islāmistu grupējums "Ahrar al-Sham" tviterī apliecināja, ka nemierniekiem izdevies ieņemt Ramusu, Alepo dienvidrietumos, līdz ar to "paverot ceļu uz Alepo".

Libānas šiītu kustības "Hizbollah" telekanāls "Al-Manar" noliedza, ka Ramusa būtu kritusi vai ka aplenkums būtu pārrauts. "Hizbollah" kaujinieki Sīrijā cīnās valdības spēku pusē.

Džihādistu grupējums "Al Nusra" sestdien paziņoja, ka nemiernieki Alepo teritorijā, uzbrūkot no aplenktajiem rajoniem, savienojušies kaujiniekiem pilsētas nomalēs.

"Mēs strādājam pie tā, lai savā kontrolē iegūtu vēl pēdējos pāri palikušos punktus un pārrautu aplenkumu," paskaidroja "Al Nusra".

Atbilstoši aplēsēm aplenktajos Alepo austrumu rajonos dzīvo 250 000 cilvēku.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 280 000 cilvēku.

Sīrijā 27.februārī stājās spēkā pamiers, tomēr tas neattiecas uz grupējumiem, kurus ANO atzinusi par teroristu organizācijām, tādiem kā "Islāma valsts" un "Al Nusra".

BNS / Foto: EPA/LETA