Islāmisti uzņēmušies atbildību par uzbrukumu ar mačeti beļģu policistēm
Netālu no notikuma vietas beļģu policisti pārbauda kādu vīrieti.
Pasaulē
2016. gada 7. augusts, 21:20

Islāmisti uzņēmušies atbildību par uzbrukumu ar mačeti beļģu policistēm

Jauns.lv

Beļģijā policistēm ar mačeti uzbrukušais vīrietis esot kāds 33 gadus vecs alžīrietis, paziņojusi prokuratūra, bet par notikušo atbildību uzņēmies teroristu grupējums "Islāma valsts".

Vīrietis esot bijis policijas uzmanības lokā, bet ne saistībā ar terorismu, informēja prokuratūra. Viņš esot uzturējies Beļģijā kopš 2012.gada, un kopš tā laika esot pārkāpis likumu.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmusies "Islāma valsts".

"Islāma valsts" mediju spārns "Amaq" paziņoja, ka uzbrukums tika sarīkots, "atsaucoties aicinājumiem vērsties" pret džihādistu pozīcijas Sīrijā un Irākā bombardējošo valstu pilsoņiem.

Beļģijas premjerministrs Šarls Mišels iepriekš paziņoja, ka uzbrucējs acīmredzami rīkojies teroristisku motīvu vadīts.

"Sākotnējās pazīmes nepārprotami liecina par terorismu," viņš atklāja raidorganizācijai RTL.

Jau vēstīts, ka sestdien ar mačeti bruņots vīrietis Šarlruā, Beļģijā, uzbruka divām policistēm un viņas ievainoja. Uzbrukuma laikā viņš kliedzis "Allāhu akbar" (Allāhs ir dižs).

Uzbrucējs tika sašauts un no gūtajiem ievainojumiem slimnīcā mira. Viņu sašāvis trešais policists, kurš arī bijis notikuma vietā.

Pie uzbrucēja sprāgstvielas atrastas netika.

Vienai policistei nodarīti dziļi savainojumi sejā un viņa nogādāta slimnīcā, vēstīja ziņu aģentūra "Belga". Viņas kolēģe tikusi sveikā ar viegliem savainojumiem.

Incidents noticis pie policijas galvenās mītnes.

Divās vietās Šarlruā naktī tika veikta kratīšana.

Pēdējo nedēļu laikā Eiropā pieredzēti vairāki uzbrukumi, kuros izmantoti dažādi ieroči, arī naži, mačetes un šautenes. Dažiem no šiem uzbrukumiem bijuši teroristiski motīvi.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA