Piecu miljonu mītiņā Erdogans sola atjaunot nāvessodu
Stambulas mītiņā piedalījušies pieci miljoni cilvēku.
Pasaulē
2016. gada 8. augusts, 08:10

Piecu miljonu mītiņā Erdogans sola atjaunot nāvessodu

Jauns.lv

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans, svētdien Stambulā uzstājoties masu mītiņā, no jauna solīja atjaunot nāvessodu.

"Ja viņi (tauta) pieņems šādu lēmumu, tad, es uzskatu, politiskās partijas pakļausies šim lēmumam," sacīja prezidents. "Es varu to jau laicīgi pateikt - es ratificēšu šādu parlamenta lēmumu."

Turcijas oficiālā ziņu aģentūrā "Anadolu" vēsta, ka Stambulas mītiņā, kas bija sasaukts protestam pret neseno apvērsuma mēģinājumu, piedalījušies pieci miljoni cilvēku. Tiesa gan, paši mītiņa dalībnieki lēš, ka dalībnieku skaits bijis tuvāk miljonam.

15. un 16.jūlijā Turcijā notika militārā apvērsuma mēģinājums, kas gan cieta neveiksmi. Kaut arī puča gaitā dumpinieki Ankarā, Stambulā un citās pilsētās sagrāba vairākus stratēģiski svarīgus objektus, varu valstī izdevās noturēt līdzšinējam prezidentam un valdībai.

Pučs, kura organizēšanā Ankara apsūdzējusi trimdā ASV mītošo garīdznieku Fetullu Gilenu, satricinājušas Turcijas attiecības ar Savienotajām Valstīm un Eiropas Savienību.

Erdogans apsūdzējis Rietumus pučistu atbalstīšanā un brīdinājis Vašingtonu, ka starpvalstu attiecības cietīs, ja ASV neizdos Pensilvānijā dzīvojošo Gilenu.

LETA / Foto: AFP/Scanpix/LETA / Reuters/Scanpix/LETA