Pakistānā pašnāvnieks uzspridzinās advokātu piemiņas pasākumā; 70 mirušie
Spridzekli detonējis pašnāvnieks, kas atradies piemiņas pasākuma dalībnieku vidū.
Pasaulē
2016. gada 8. augusts, 16:28

Pakistānā pašnāvnieks uzspridzinās advokātu piemiņas pasākumā; 70 mirušie

Jauns.lv

(Papildināta 18:47) Kvetas pilsētā, Pakistānā, pirmdien sprādzienā advokātu piemiņas pasākumā par godu nošautam kolēģim nogalināti 70 cilvēki, bet teju 200 ievainoti, pavēstīja Beludžistānas provinces valdības amatpersonas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Atbildību par uzbrukumu uzņēmies gan teroristu grupējums "Islāma valsts", gan talibu atzars "Jamaatul Ahrar".

Spridzekli detonēja pašnāvnieks, kas atradās piemiņas pasākuma dalībnieku vidū.

Advokāti un policisti bija sapulcējušies pie slimnīcas, lai godinātu nošauto provinces advokātu biedrības vadītāju Bilalu Anvaru Kasi, norādīja policijas amatpersona Asifs Ikbals. Vairums bojāgājušo ir advokāti.

"Bojāgājušo skaits vēl var pieaugt," brīdināja mediķu pārstāvis.

Advokātu apvienības izsludinājušas septiņu dienu sēras, turklāt otrdien advokāti visā valstī boikotēs tiesas, šādi paužot nosodījumu teroraktam.

 

Terorakts ar tik lielu bojāgājušo skaitu Pakistānā nebija pieredzēts kopš marta, kad talibu terorists pašnāvnieks nogalināja vairāk nekā 70 cilvēkus. Lielākā daļa bojāgājušo bija kristieši.

Vardarbībā, kas Beludžistānā turpinās vairākas desmitgades, iejaukti dažādi grupējumi - tie ir islāmistu kaujinieki, reliģiskie un reģionālie grupējumi, kas cīnās par lielāku finanšu un politisko autonomiju.

Beludžistāna ir Pakistānas lielākā un ar derīgajiem izrakteņiem bagātākā province.

Kopš armija 2014.gada vidus ofensīvā islāmistu kaujiniekus padzinusi no daudziem cilšu pārvaldītajiem rajoniem, vardarbība Pakistānā lielā mērā gājusi mazumā.

Pakistānas talibu atzars, uzņemoties atbildību par uzbrukumu, paziņoja, ka sekos vēl citi līdzīgi terorakti, kas turpināsies līdz šariata likumu ieviešanai Pakistānā.

"Islāma valsts" savukārt paziņoja, ka uzbrukumu sarīkojis tā atzars. Grupējums arī agrāk sarīkojis teroraktus Pakistānā, bet pirmo reizi uzņēmies atbildību par uzbrukumu Beludžistānas provincē.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA, EPA/LETA, AFP/Scanpix/LETA