Zinātniekiem pie Baltijas jūras "atkāries žoklis"; mūsu vēsos ūdeņus apmeklējis rets viesis. VIDEO
Zinātnieki ne tikai atrada delfīnu, bet pat pamanījās ar viņu kopīgi papeldēties.
Pasaulē
2016. gada 8. augusts, 18:24

Zinātniekiem pie Baltijas jūras "atkāries žoklis"; mūsu vēsos ūdeņus apmeklējis rets viesis. VIDEO

Jauns.lv

Pamatīgu pārsteigumu piedzīvojuši biologi ūdeņos, kas pie Zviedrijas un Dānijas - Ēresunda šaurumu, kas savieno Baltijas jūru ar Ziemeļjūru, apmeklējis rotaļīgs delfīns. Tiesa gan, izskaidrojums tam var būt pagalam nopietns.

Skandināvu mediji vēstī, ka parastā delfīna rotaļas Ēresundā nofilmējuši dāņu zinātnieki, kuri ceturtdien šaurumu apsekoja gumijas laivā, kad pēkšņi viņiem pievienojies delfīns, kas zinātnieku laivu pavadīja aptuveni stundas garumā.

"Tas bija neprāts, milzīga pieredze. Cilvēki bija redzējuši viņu trešdien, tāpēc mēs devāmies ārā [apgaitā]. Tas ir pirmais gadījums daudzu gadu laikā, kad mēs redzam delfīnu Ēresundā. Pēdējais iespējamais gadījums bija 2003.gads Hesingborjā," medijiem atklāja zinātnieki, kuriem pat radās iespēja pievienoties delfīnam ūdenī.

"Es nedomāju, ka kādam līdz šim ir bijusi iespēja snorkelēt ar delfīnu Ēresundā. Es nekad neko tādu neesmu darījis," sacīja zinātnieks Jens P.Jensens.

Parastais delfīns, kā ierasts, ir sastopas siltos ūdeņos un tropu okeānos, taču zinātnieki uzskata, ka nākotnē delfīni ziemeļos var kļūt par ierastāku skatu klimata izmaiņu dēļ.

"Kļūst siltāk un siltāk un nelielas izmaiņas [temperatūrā] var pievilināt delfīnus uz doties uz šaurumu. Tur arī ir daudz zivju, no kā pārtikt. Domāju, ka delfīni Ēresundā nākotnē būs arvien biežāk sastopami," norāda zinātnieki.


Kasjauns.lv/Foto: Ekrānšāviņš no Youtube

Tēmas