Ukraina Maskavas apsūdzību dēļ gatava vērsties ANO
Prokrieviskais kaujinieks Debaļcevā pie sagrautām mājām.
Pasaulē
2016. gada 11. augusts, 11:49

Ukraina Maskavas apsūdzību dēļ gatava vērsties ANO

Jauns.lv

Ukraina pieprasīs sasaukt ANO Drošības padomes ārkārtas sēdi, ja pastiprināsies spriedze, ko izraisījušas Maskavas apsūdzības Ukrainai, ka tā okupētajā Krimā esot organizējusi uzbrukumus infrastruktūrai, trešdien pavēstīja Ukrainas vēstnieks ANO Volodimirs Jelčenko.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mēs esam gatavi jebkādai provokatīvai attīstībai," žurnālistiem sacīja diplomāts.

"Tiek apsvērta Drošības padomes sasaukšana," viņš piebilda. "Tiklīdz būs nonācis līdz tādai situācijai, mēs to darīsim nekavējoties."

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) trešdien paziņoja, ka tas okupētajā Krimā novērsis Ukrainas militārā izlūkdienesta "teroraktus" un atvairījis Kijevas spēku bruņotu uzbrukumu.

Kā teikts FDD paziņojumā, viens tā aģents kritis bruņotās sadursmēs ar "teroristiem" naktī uz 7.augustu, bet 8.augustā sadursmēs ar Ukrainas Aizsardzības ministrijas iesūtītu "sabotāžas teroristu" grupu dzīvību zaudējis Krievijas karavīrs.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins saistībā ar šiem pēc FDD versijas notikušajiem uzbrukumiem apsūdzēja Ukrainu, ka tā esot ķērusies pie "terora prakses".

Ukrainas prezidents Petro Porošenko jau norādījis, ka Maskavas apsūdzības Ukrainai par terorismu okupētajā Krimā ir fantāzijas un kārtējais iemesls, lai Ukrainai izteiktu jaunus kara draudus.

Krievijai neizdosies ar saviem provokatīvajiem paziņojumiem diskreditēt Ukrainu pasaules sabiedrības acīs un panākt Krievijai noteikto starptautisko sankciju atcelšanu, sacīja Porošenko.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA