Ukrainas armijā izsludināta trauksme
Ukrainas vēstnieks ANO paziņoja, ka Kijeva lūgs ANO Drošības padomi sasaukt ārkārtas sēdi, ja spriedze turpinās pieaugt.
Pasaulē
2016. gada 11. augusts, 18:59

Ukrainas armijā izsludināta trauksme

Jauns.lv

Ukrainas prezidents Petro Porošenko ceturtdien armijas vienībās, kas izvietotas gar robežu ar Krievijas anektēto Krimu, izsludinājis trauksmes stāvokli.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šāds solis sperts pēc Krievijas paziņojuma, ka tā okupētajā Krimā novērsusi Ukrainas militārā izlūkdienesta "teroraktus" un atvairījusi ukraiņu bruņoto spēku uzbrukumu.

Jau vēstīts, ka Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) trešdien paziņoja, ka tas okupētajā Krimā novērsis Ukrainas militārā izlūkdienesta "teroraktus" un atvairījis Kijevas spēku bruņotu uzbrukumu.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins saistībā ar šiem pēc FDD versijas notikušajiem uzbrukumiem apsūdzēja Ukrainu, ka tā esot ķērusies pie "terora prakses".

Porošenko paziņoja, ka ticies ar Ukrainas augstākajām amatpersonām, lai apspriestu kārtējo saasinājumu attiecībās ar Krieviju.

Arī Putins ceturtdien ticies ar drošības jomas amatpersonām, lai apspriestu "papildu pasākumus drošības nodrošināšanai pilsoņiem un svarīgākajai infrastruktūrai Krimā", norādīts Kremļa paziņojumā.

FDD paziņoja, ka Krimā viens tā aģents kritis bruņotās sadursmēs ar "teroristiem" naktī uz 7.augustu, bet 8.augustā sadursmēs ar Ukrainas Aizsardzības ministrijas iesūtītu "sabotāžas teroristu" grupu dzīvību zaudējis Krievijas karavīrs.

Porošenko jau trešdien kategoriski noraidīja Maskavas apsūdzības kā "bezjēdzīgas un ciniskas". Viņš uzsvēra, ka tās ir fantāzijas un kārtējais iemesls, lai Ukrainai izteiktu jaunus kara draudus.

Ukrainas prezidents arī sacīja, ka Krievijai neizdosies ar saviem provokatīvajiem paziņojumiem diskreditēt Ukrainu pasaules sabiedrības acīs un panākt Krievijai noteikto starptautisko sankciju atcelšanu.

Ukrainas vēstnieks ANO paziņoja, ka Kijeva lūgs ANO Drošības padomi sasaukt ārkārtas sēdi, ja spriedze turpinās pieaugt.

BNS/Sputnik/LETA/Scanpix