Zviedriem negaidīta "dāvana" - valstī augustā uzsnidzis pirmais sniegs. VIDEO
"Beidzot!" - rakstījis kāds pēc ziemas noilgojies zviedrs.
Pasaulē
2016. gada 11. augusts, 21:04

Zviedriem negaidīta "dāvana" - valstī augustā uzsnidzis pirmais sniegs. VIDEO

Jauns.lv

Zviedrijas iedzīvotāji knapi paguva izpriecāties par vasaru, kad valstī uzsniga pirmais sniegs. Jā, augustā...

Zviedrijas mediji raksta, ka kamēr cilvēki domā, ka augusta vidus ir pārāk agrs laiks slēpošanas un snovošanas sezonas atklāšanai, Āres slēpošanas kūrorta īpašnieki priecīgi berzē plaukstas, jo ceturtdien piedzīvoja pirmo sniegu. 

"Mēs mīlam ziemu pat vasarā," medijiem stāstījusi ģimenes restorāna "Bistrologiskt" īpašniece Marija Lithēna. Viņas vadītais restorāns atrodas 1274 metrus virs jūras līmeņa. Tieši tur arī nofilmēts video, ko restorāns ievietoja savā "Facebook" lapā, kur tas guva lielu popularitāti. 

"Tas ir kaut kas neticams, ka laika apstākļi tā var iekustināt cilvēkus," sacīja Lithēna. 

Zviedri komentāros neslēpa sajūsmu par tik agru pirmo sniegu. "BEIDZOT!" - uzrakstījis kāds īpaši iepriecināts skandināvs. Tiesa gan, ne visi priecājas par ziemas elpu vasaras plaukumā.

Zviedrijas mediji raksta, ka dažos Zviedrijas reģionos trešdiena reģistrēta kā pēdējo 100 gadu laikā dzestrākā augusta diena, kad gaisa temperatūra bijusi par 0,2 grādiem zemāka nekā Ziemassvētkos un pakāpās vien līdz 8,6 grādiem. 

"Ir mazliet dīvaini valkāt biezo mēteli, ejot ārā," sacījis vietējās meteoroloģiskās mājaslapas vadītājs Stigs Magnussons. 

Tikmēr sinoptiķi ziņo, ka nākamnedēļ tomēr arī Zviedrijā atgriezīsies vasara, kad gaiss iesils līdz 20 grādiem valsts dienvidu un centrālajos rajonos. 


Kasjauns.lv/Foto: Reuters/LETA/Scanpix 

Tēmas