Taizemes policija: Sprādzienu virkne ir "vietējā sabotāža", nevis terorisms. FOTO
Taizemes kūrortpilsētā Huahinā un valsts dienvidu provincēs pēdējo 24 stundu laikā ir notikuši deviņi sprādzieni, kuros nogalināti vismaz četri cilvēki.
Pasaulē
2016. gada 12. augusts, 12:55

Taizemes policija: Sprādzienu virkne ir "vietējā sabotāža", nevis terorisms. FOTO

Jauns.lv

Taizemē ceturtdien notikušie sprādzieni, kuros tika nogalināti četri cilvēki, ir vietējā sabotāža, nevis terora akti, piektdien apliecināja policija.

"Tas nav terora akts. Tā ir tikai vietējā sabotāža, kas ir ierobežota atsevišķos apvidos un provincēs," žurnālistiem Bangkokā sacīja nacionālās policijas pārstāvis sakariem ar presi Pijapans Pingmuangs.

Pēdējo 24 stundu laikā dienvidu provincēs eksplodējušas 11 bumbas, un daudzi no tiem bijuši dubultsprādzieni. Četri cilvēki nogalināti, vairāki desmiti ievainoti, arī ārzemnieki, viņš sacīja.

Ziņots, ka Taizemes kūrortpilsētā Huahinā un valsts dienvidu provincēs pēdējo 24 stundu laikā ir notikuši deviņi sprādzieni, kuros nogalināti vismaz četri cilvēki un vairāki desmiti ievainoti,piektdien paziņoja varas iestādes.

Taizemes dienvidos Surātthānī provincē piektdien ap pulksten astoņiem pēc vietējā laika notika divi sprādzieni. Viens spridzeklis eksplodēja puķupodā jūras policijas ēkas priekšā, nogalinot pašvaldības darbinieci un ievainojot kādu vīrieti, paziņoja Surātthānī provinces gubernators Vongsiri Promčana.

"Es domāju, ka tas ir saistīts ar sprādzieniem Huahinā," sacīja gubernators.

Otrs sprādziens notika provinces policijas iecirkņa priekšā.

Taizemes dienvidos piektdienas rītā notika arī divi sprādzieni tūristu iecienītajā Phūketas salā.

Piektdienas rītā Huahinā eksplodēja divi spridzekļi pie zvanu torņa, nogalinot vienu un ievainojot trīs cilvēkus.

BNS / Foto: AFP/Scanpix/LETA / Reuters/Scanpix/LETA