Šveices policijai nav pierādījumu vilcienā notikušā uzbrukuma saistībai ar terorismu
Pēc policijas pārstāvju teiktā, vīrietis, kas ir Šveices pilsonis, nav cēlies no imigrantu ģimenes un līdz šim nav nonācis tiesībsargāšanas iestāžu uzmanības lokā.
Pasaulē
2016. gada 14. augusts, 15:36

Šveices policijai nav pierādījumu vilcienā notikušā uzbrukuma saistībai ar terorismu

Jauns.lv

Šveices policija pagaidām nav atklājusi nekādus pierādījumus, kas liktu domāt, ka sestdien Sanktgallenes kantonā notikušais uzbrukums vilcienā būtu terora akts vai politiski motivēta rīcība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kāds 27 gadus vecs vīrietis sestdien braucoša pasažieru vilciena vagonā netālu no Šveices austrumu robežas ar Lihtenšteinu un Austriju izlaistīja un aizdedzināja degšķidrumu un tad ar nazi uzbruka vairākiem pasažieriem, savainojot sešus cilvēkus, tai skaitā sešus gadus vecu meitenīti. Cieta arī pats uzbrucējs, kurš vēlāk slimnīcā mira gluži kā viena savainotā sieviete, kuras stāvolis bija kritisks.

Pēc policijas pārstāvju teiktā, vīrietis, kas ir Šveices pilsonis, nav cēlies no imigrantu ģimenes un līdz šim nav nonācis tiesībsargāšanas iestāžu uzmanības lokā. Pasažieriem viņš uzbrucis bez jebkādas izšķirības un nav skaidrs, vai viņš kādu no saviem upuriem pazinis. Neviens no cietušajiem pagaidām nav spējīgs sniegt liecības.

Uzbrukuma brīdī vilcienā atradās vairāki desmiti cilvēku. Uzbrukums fiksēts videoierakstā, kas ļāvis policijai pārliecināties, ka vīrietis darbojies viens.

Cietušo vidū ir arī kāds cilvēks, kas stāvējis stacijā uz perona un, vilcienam apstājoties, mēģinājis no tā izvilkt uzbrucēju, ko jau bija apņēmušas liesmas. Pēc policijas vērtējuma, šim cilvēkam, iespējams, izdevies novērst vēl ļaunāku situācijas attīstību.

Glābšanas operācijā Sanktgallenē sestdien bija iesaistīti aptuveni 90 operatīvo dienestu darbinieki un mediķi un trīs glābšanas helikopteri.

Policija, kas sestdien sarīkoja kratīšanu uzbrucēja mājās, nesniedz informāciju par viņa reliģisko piederību. Šobrīd netiek snigtas ziņas arī par cietušo pasažieru identitāti.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA