Krievija sākusi bombardēt Sīriju no Irānas gaisa bāzes
Tālās darbības bumbvedējs "Tu-22M3" veic uzlidojumu teroristiskajam grupējumam "Islāma valsts".
Pasaulē
2016. gada 16. augusts, 15:29

Krievija sākusi bombardēt Sīriju no Irānas gaisa bāzes

Jauns.lv

Krievijas lidmašīnas, kas bombardē islāmistu grupējumu pozīcijas pilsoņkara plosītajā Sīrijā, otrdien pirmo reizi pacēlās no Irānas gaisa spēku bāzes, paziņojusi Krievijas Aizsardzības ministrija.

"16.augustā tālās darbības bumbvedēji "Tu-22M3" un taktiskie bumbvedēji "Su-34" ar pilnu bumbu kravu pacēlās no Hamadānas gaisa bāzes [Irānā un] veica grupas uzlidojumu teroristiskajiem grupējumiem "Islāma valsts" un "Jabhat al Nusra" Alepo, Deir ez Zorā un Idlibā," teikts ministrijas paziņojumā, ko citē Krievijas ziņu aģentūras.

Uzlidojumu rezultātā iznīcinātas "piecas lielas noliktavas ar ieročiem, munīciju un degvielu" un džihādistu nometnes netālu no Alepo, Deir ez Zoras, Idlibas provinces pilsētas Serākibas un Bābas Alepo provincē, teikts ministrijas paziņojumā.

Uzlidojumos apšaudīti arī trīs teroristu komandcentri.

Krievija un Irāna ir spēcīgākās Sīrijas prezidenta Bašara al Asada sabiedrotās un noraidījušas starptautiskās sabiedrības aicinājumus atbalstīt Asada atkāpšanos, lai pieliktu punktu piecus gadus ilgušajam pilsoņkaram, kurā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 290 000 cilvēku.

Irāna ir galvenā Asada sabiedrotā reģionā un sniegusi Damaskas režīmam militāru, finansiālu un politisku atbalstu.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu pirmdien paziņoja, ka arī Krievija un ASV esot tuvu spēku apvienošanai Alepo, kur Krievijas aviācija un režīma karavīri cīnās ar nemierniekiem par kontroli.

Cīņa par pilsētu saasinājusies pēc tam, kad režīma spēki jūlija vidū sagrāba savā kontrolē pēdējo piegāžu ceļu nemiernieku kontrolētajiem rajoniem.

Kauju pastiprināšanās raisījušas bažas par aptuveni 1,5 miljonu civiliedzīvotāju likteni Alepo, tostarp aptuveni 250 000 cilvēku, kuri dzīvo kaujinieku kontrolētajos rajonos.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA