Phenjana Dienvidkorejas prezidenti nodēvē par "psihopāti"
"Tas nav nekas cits kā blēņas, ko izsaka psihopāte," sacīja Ziemeļkorejas amatpersona.
Pasaulē
2016. gada 17. augusts, 10:53

Phenjana Dienvidkorejas prezidenti nodēvē par "psihopāti"

Jauns.lv

Ziemeļkoreja trešdien Dienvidkorejas prezidenti Paku Gunhji nodēvēja par "psihopāti", šādi reaģējot uz prezidentes runu, kurā viņa nosodīja Phenjanas kodolprogrammu un aizstāvēja ASV pretraķešu sistēmu.

Pirmdien televīzijas pārraidītā uzrunā Gunhje uzsvēra, ka pretraķešu sistēmas "Terminal High Altitude Area Defense" (THAAD) attīstīšana ir "pašaizsardzības solis", atbildot uz Ziemeļkorejas kodolprogrammas paplašināšanu.

Ziemeļkorejas Mierīgās atkalapvienošanās komitejas pārstāvis sakariem ar presi sacīja, ka Gunhjes argumenti ir "nejēdzīgi" un nepamatoti.

"Tas ir vienīgi vājš attaisnojums, un viņai vajadzēja zināt, ka neviens nenoticēs šādam sofismam no marionetes puses, kas neko nevar izdarīt bez ASV saimnieka apstiprinājuma," sacīja amatpersona.

"Tas nav nekas cits kā blēņas, ko izsaka psihopāte," viņš piebilda.

Ziemeļkoreja draudējusi ar "fizisku rīcību" pret THAAD izvietošanu, brīdinot, ka Dienvidkorejas ostas un lidlauki, kuros izvietots ASV militārais bruņojums, var kļūt par mērķi.

Arī Pekina iebilst pret šo soli, norādot, ka ASV militāro muskuļu demonstrēšana apdraud Ķīnas raķešu jaudas.

ASV armijas štāba priekšnieks ģenerālis Marks Milijs izteicās par šo tematu, otrdien Pekinā tiekoties ar Ķīnas kolēģi ģenerāli Li Dzuočenu

THAAD "nekādā ziņā nav drauds Ķīnai", Milija teiktais citēts ASV armijas paziņojumā.

Sistēmas izvietošana ir aizsardzības solis, lai aizsargātu dienvidkorejiešus un amerikāņus no Ziemeļkorejas ballistisko raķešu draudiem, viņš piebilda.

Milijam trešdien Seulā paredzētas sarunas ar Dienvidkorejas armijas amatpersonām.

LETA/Foto: EPA/LETA