Augstākā ranga vācu politiķis atļaujas protestētājiem veltīt "f*ck you" žestu. VIDEO
Vācijas vicekanclers protestētājiem parāda vidējo pirkstu.
Pasaulē
2016. gada 17. augusts, 15:51

Augstākā ranga vācu politiķis atļaujas protestētājiem veltīt "f*ck you" žestu. VIDEO

Jauns.lv

Rezonansi Vācijas sabiedrībā trešdien izraisījusi video parādīšanās, kurā vicekanclers un sociāldemokrātu (SPD) līderis Zigmārs Gabriēls redzams galēji labējo protestētāju virzienā rādām vidējā pirksta žestu.

Vicekancleram piektdien atrodoties vizītē Lejassaksijā, pie viņa pienākuši protestētāji, kuriem rokās bija plakāts ar uzrakstu "Tautas nodevējs". Pašu protestētāju sejas sedza maskas.

"Cilvēk! Tavs tēvs mīlēja šo valsti, un ko tu dari? Tu to iznīcini," video saka viens no protestētājiem, atgādinot par vicekanclera tēvu, kurš bija nacists.

Tad Gabriēls, kurš publiski nosodījis savu tēvu kā "pārliecinātu nacistu", smaidot pagriezās pret protestētājiem un parādīja vulgāro žestu.

SPD apstiprināja, ka video, kas sākotnēji parādījās Nacionāldemokrātu partijas (NPD) jaunatnes atzara profilā sociālajā tīklā "Facebook", ir autentisks.

Labējās partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) līdere Frauke Petrī nosodīja Gabriēla rīcību, norādot, ka viņš "nav vicekanclera amata cienīgs".

Skandalozais video:


Gabriēls nav pirmais sociāldemokrātu līderis, kurš sabiedrībā atļāvies parādīt vulgāro žestu.

Bijušais finanšu ministrs Pērs Šteinbriks 2013.gadā izraisīja kritikas vētru un izsmieklu tīmeklī, kad atklātībā bija nonākušas fotogrāfijas, kurās ministrs redzams rādām vidējo pirkstu.

Pēdējos mēnešos Vācijā atbalsts sociāldemokrātiem sarucis, lielā mērā uz AfD popularitātes pieauguma rēķina.

AfD, kas pirms trim gadiem tika izveidota kā eiroskeptiķu platforma, asi protestē pret liberālo imigrācijas politiku Vācijā, kur tikai pērn tika uzņemts vairāk nekā miljons imigrantu.

BNS/Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tēmas