Drošības spēku operācijā pret Ziemeļkaukāza kaujiniekiem Sanktpēterburgā četri nogalinātie
Četri aizdomās turamie, kas nogalināti, atradušies vienā dzīvoklī.
Pasaulē
2016. gada 17. augusts, 20:32

Drošības spēku operācijā pret Ziemeļkaukāza kaujiniekiem Sanktpēterburgā četri nogalinātie

Jauns.lv

Operācijā pret Ziemeļkaukāza kaujiniekiem Krievijas drošības spēku specvienība trešdien veikusi reidu kādā daudzstāvu dzīvojamā namā Sanktpēterburgā, nogalinot četrus aizdomās turamos, vēsta mediji.

Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) paziņojumā teikts, ka operācijas mērķis bijis aizturēt personas, kuras apsūdzētas par dalību nelegālos bruņotos grupējumos Ziemeļkaukāzā.

Paziņojumā norādīts, ka aizdomās turamie mēģinājuši pretoties un iesaistījušies apšaudē, kā rezultātā nogalināti.

Izmeklēšanas komiteja paskaidroja, ka visi četri aizdomās turamie, kas nogalināti, atradušies vienā dzīvoklī. Drošības spēku darbinieki vai civilie iedzīvotāji operācijā nav cietuši.

Nacionālā pretterorisma komiteja trīs no nogalinātajiem identificējusi, paziņojot, ka tie bijuši kaujinieku līderi Krievijas Kabardas-Balkārijas Republikā.

Specvienību operācijas pret aizdomās turamajiem islāmistiem Krievijas Ziemeļkaukāza reģionā notiek bieži, bet Maskavā un Sanktpēterburgā pēdējos gados bijušas retas.

Daudzi islāmisti ir devušies uz Sīriju, un pēdējos gados Ziemeļkaukāza kaujinieki ārpus sava reģiona nav sarīkojuši lielus uzbrukumus.


LETA / Foto: AFP/Scanpix/LETA