Jaunumi baisās omītes Tamāras lietā: cietumā viņa nesēdēs
Avots Krievijas policijā pērn par Tamāru izteicās, ka „vai nu viņa ir galīgi stulba, vai gudrāka par mums visiem”.
Pasaulē
2016. gada 19. augusts, 06:41

Jaunumi baisās omītes Tamāras lietā: cietumā viņa nesēdēs

Jauns.lv

Baisā omīte Tamāra Samsonova no Sanktpēterburgas atzīta par nepieskaitāmu un viņai diagnosticēta paranoīdā šizofrēnija. Noziedzniece pametīs cietumu, lai dotos uz psihiatrisko klīniku, kur viņai veiks piespiedu ārstēšanu, vēstī kaimiņvalsts mediji.

Sanktpēterburgas prokuratūras preses dienestā informē, ka pēc tiesu psihiatriskās ekspertīzes veikšanas sievietei diagnosticēta paranoīdā šizofrēnija.

Medicīnas doktors un ārsts psihoterapeits Nikolajs Kosenkovs gan medijiem norādīja, ka omīte-uzšķērdēja pie ikdienišķas dzīves vairs neatgriezīsies.

"Tagad ārsti viņas šizofrēniju ved uz remisijas fāzes pusi, taču pavasarī vai rudenī slimība var saasināties. Vienalga nāksies visu laiku viņu pieskatīt, kādam būs ar viņu jādzīvo un jādod zāles. Ja viņa nedzers zāles, pēc mēneša šizofrēnijas izpausmes atkal sāks progresēt," paskaidroja Kosenkovs.

Kasjauns.lv jau vēstīja par visu Krieviju satriekušo „baiso omīti” Tamāru – kundzi, kura tiek turēta aizdomās par vismaz 11 slepkavībām Sanktpēterburgā divu gadu desmitu garumā. Iepriekš izskanēja informācija, ka savās dienasgrāmatās Samsonova detaļās aprakstījusi slepkavību nianses, taču tā nav gluži patiesība, noskaidrojusi telekompānija NTV. Tāpat šobrīd tiek apšaubīta informācija, vai patiesi apsūdzētā ir arī cilvēkēdāja. Krievijas policijas izmeklētāji sliecas domāt, ka daudzu upuru – arī pēdējās noslepkavotās – galva un citas ķermeņa daļas apraktas ar nolūku slēpt nozieguma pēdas, nevis ēstas.

Kā vēsta krievu mediji, nozieguma gaitas rekonstrukcijā Tamāra Samsonova visai vaļsirdīgi atklājusi, ko darījusi ar 79 gadus veco Valentīnu Uļjanovu – Dimitrova ielā Sanktpēterburgā dzīvojošu sievieti, kuras izkropļotais līķis tika atrasts jūlija beigās.

Samsonova informēja, ka pievakarē viņa Uļjanovas rasola bļodā iemaisījusi fenazepāmu – zāles, kas darbojas kā nomierinošs un miega līdzeklis. „Viņai ļoti garšoja šie salāti,” piemetināja apsūdzētā. Divas stundas pēc pusnakts Samsonova atgriezusies pensionāres dzīvoklī un atradusi sievieti guļam uz grīdas. „Sāku griezt viņu gabalos. Vēlējos to darīt vannasistabā, taču viņa bija resna un smaga, un nācās palikt virtuvē”. Rokas zāģi, ar kuru viņa atdalīja Uļjanovas galvu un rokas no ķermeņa, apsūdzētā iepriekš bija aizņēmusies no kaimiņiem.

Kā vēsta mājas novērošanas videoieraksti, nozieguma naktī Samsonova savā zilajā lietusmētelī gājusi ārā un iekšā precīzi 7 reizes, velkot sev līdzi plastikāta maisus. Vienā no reizēm viņa rokās nesusi katliņu, kurā, kā tagad noskaidrojies, Samsonova izvārījusi nogalētās večiņas galvu. Lai slēptu pēdas un nevarētu noteikt upuri, uzskata izmeklētāji. Samsonova joprojām nav atzinusies, kur tieši aprakta Uļjanovas galva un spītīgi atsakās to darīt, lai gan savu vainu viņas nogalināšanā atzīst.

Viņa vārījusi arī sievietes rokas un dažus iekšējos orgānus, raksta „Komsomoļskaja Pravda”, taču par orgānu ēšanu neko nav teikusi. Tāpat arī viņas dienasgrāmatās nav norādes uz to, ka Samsonova savus upurus lietojusi kulinārām vajadzībām. Tomēr pierakstos patiešām lasāma frāze, ka Samsonovai patikusi Uļjanova. „Es mīlu Vaļu,” viņa iegrāmatojusi.

Kā jau iepriekš vēstīja Kasjauns.lv, apcietinātā savā publiskajā intervijā tiesas zālē teica, ka sen jau cerējusi, ka tiks aizturēta, jo kādam vajadzējis viņu apstādināt. Sieviete paudusi visai divdomīgas frāzes, kā arī sūtīja gaisa bučas žurnālistiem, un anonīms avots Krievijas policijā izteicās, ka „vai nu viņa ir galīgi stulba, vai gudrāka par mums visiem”.

Kasjauns.lv/Foto: Vida Press