Oho! Tramps sācis nožēlot savu runas veidu un citu cilvēku aizskaršanu
Tramps izsaka nožēlu par cilvēku aizskaršanu. Protams, vēlētāju ziņā paliek tas, vai tam var ticēt, - nožēla precīzi sakrīt ar izmaiņām viņa kampaņas organizētāju sastāvā.
Pasaulē
2016. gada 19. augusts, 09:30

Oho! Tramps sācis nožēlot savu runas veidu un citu cilvēku aizskaršanu

Jauns.lv

ASV Republikāņu partijas Baltā nama kandidāts Donalds Tramps ceturtdien pauda viņam neraksturīgu nožēlu par to, ka viņš aizskāris cilvēkus ar savu skarbo runas veidu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tramps nāca klajā ar šo žestu savā pirmajā mītiņā pēc tam, kad viņš trešdien bija veicis personāla izmaiņas savā vēlēšanu kampaņā.

"Dažreiz debašu karstumā, runājot par daudziem jautājumiem, jūs neizvēlaties pareizos vārdos vai izsakāties nepareizi,” Tramps teica mītiņā Ziemeļkarolīnas štata Šarlotes pilsētā.

"Es to esmu darījis. Un, ticiet vai ne, es to nožēloju. Es tiešām to nožēloju. Sevišķi tad, ja tas var būt nodarījis personīgas sāpes,” sacīja Tramps, izraisot pūļa smieklus un aplausus.

"Pārāk daudz ir likts uz spēles, lai mūs nomocītu šie jautājumi, bet ir viena lieta, ko es jums varu apsolīt – es vienmēr teikšu jums patiesību," viņš piebilda.

Ņujorkas miljardiera Trampa pēdējā laikā pausti kļūmīgi izteikumi ir mazinājuši viņa popularitāti gandrīz visos vēlēšanu ziņā svarīgākajos štatos. Viena no viņa lielākajām kļūdām bija aizskaroša vārdu apmaiņa ar Irākā bojāgājuša ASV armijas kapteiņa vecākiem musulmaņiem.

Kritiķi pagājušonedēļ apsūdzēja Trampu kūdīšanā uz vardarbību pret demokrātu Baltā nama kandidāti Hilariju Klintoni ar saviem izteikumiem par ieroču nēsāšanas tiesībām.

Saskaņā ar jaunākajām aptaujām Klintoni atbalsta 47%, bet Trampu – 41,2% vēlētāju.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA