Vācijā vēlreiz apcietina "Islāma valsts" piekritēju, kuru pirms dienas atbrīvoja
Izmeklēšanā konstatēts, ka abi vīrieši čatā apmainījušies ar paziņojumiem par “iespējamiem uzbrukumu mērķiem un metodēm”.
Pasaulē
2016. gada 20. augusts, 10:52

Vācijā vēlreiz apcietina "Islāma valsts" piekritēju, kuru pirms dienas atbrīvoja

Jauns.lv

Vācijas policija ir vēlreiz apcietinājusi džihādistu grupējuma “Islāma valsts” piekritēju, kuru pirms tam bija atbrīvojusi, piektdien paziņoja izmeklētāji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

27 gadus vecais Vācijas pilsonis, kurš ir pievērsies islāmam un kura vārds netiek izpausts atbilstoši Vācijas stingrajiem privātuma likumiem, trešdien tika aizturēts Brandenburgas federālajā zemē aizdomās par terorakta plānošanu, bet ceturtdien tika atbrīvots, jo nebija atrasti nekādi pierādījumi par šo plānu.

Vācijas policija ceturtdien paziņoja, ka šis vīrietis simpatizējis “Islāma valstij” un viņa mājās ir atrasti ar šo grupējumu saistīti atribūti, bet neesot pierādījumu par viņa konkrētu saikni ar šo grupējumu.

Trešdien bija paziņots, ka šis vīrietis tiek turēts aizdomās par ieceri sarīkot sprādzienu Eizenhitenštates pilsētā pie Polijas robežas vietējā festivāla laikā, kas notiks no 26.augusta līdz 28.augustam.

Ceturtdien tika aizturēts šī vīrieša 30 gadus vecs paziņa, kas vēl atrodas apcietinājumā. Šis aizturētais, kurš arī ir islāmā pārgājis vīrietis no Eizenhitenštates un kura vārds nav izpausts, tika turēts aizdomās par sprādziena plānošanu.

Policija piektdien paziņoja, ka ir izdoti orderi abu vīriešu apcietināšanai.

 

Izmeklēšanā konstatēts, ka abi vīrieši čatā apmainījušies ar paziņojumiem par “iespējamiem uzbrukumu mērķiem un metodēm”.

Prokuratūra un policija izvērtēja konfiscētos datorus un datu uzglabāšanas ierīces un secināja, ka nav konkrēta apdraudējuma cilvēkiem vai kādām noteiktām vietām.

Vācijas amatpersonas ir pastiprinātas terorisma trauksmes stāvoklī pēc diviem “Islāma valsts” inspirētiem uzbrukumiem, kas jūlijā notika šajā valstī.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA