Kremļa vajāts aktīvists ar Putina masku pieprasa politisko patvērumu Ukrainā
Roslovcevs stāsta, ka Krievijā aizturēts 11 reizes, un viņu vajājot Federālais drošības dienests.
Pasaulē
2016. gada 22. augusts, 20:53

Kremļa vajāts aktīvists ar Putina masku pieprasa politisko patvērumu Ukrainā

Jauns.lv

Ukrainā politisko patvērumu pieprasījis Krievijas aktīvists Romāns Roslovcevs, kurš savā dzimtenē mēdzis protestos piedalīties ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina masku galvā un vairākkārt ticis aizturēts, pirmdien pavēstīja Ukrainas robežsardze.

36 gadus vecais vīrietis Ukrainā ieradies svētdien un oficiāli politisko patvērumu lūdzis pirmdien.

Roslovcevs Krievijā aizturēts 11 reizes. Atbilstoši aktīvista teiktajam dzimtenē viņu vajā Federālais drošības dienests - PSRS Valsts drošības komitejas mantinieks, kas 1998. un 1999.gadā darbojās Putina vadībā.

Roslovcevs vēl svētdien Ukrainas telekanālam "Hromadske" sacīja, ka vēlas iestāties Ukrainas bruņotajos spēkos un cīnīties Austrumukrainā pret prokremliskajiem kaujiniekiem.

"Es gribētu iestāties armijā, nacionālajā gvardē vai kādā no brīvprātīgo bataljoniem," telekanālam sacīja Roslovcevs. "Man vissvarīgākais ir turpināt cīņu pret Putina režīmu."

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Romāns Roslovcevs ar Putina masku - video: LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video