ĀM sazinājusies ar 16 latviešiem Itālijā; gaida ziņu vēl no diviem. VIDEO
Ja atrodies Itālijas vidienē un nepieciešama konsulārā palīdzība, zvani uz ĀM diennakts tālruni ārkārtas situācijām +371 26337711. Ja nepieciešama palīdzība, ar Konsulāro departamentu var sazināties, arī rakstot uz e-pastu palidziba@mfa.gov.lv.
Pasaulē
2016. gada 24. augusts, 10:36

ĀM sazinājusies ar 16 latviešiem Itālijā; gaida ziņu vēl no diviem. VIDEO

Jauns.lv

[Precizēta: 10:48] Ārlietu ministrija nav saņēmusi informāciju, ka šorīt Itālijā, Umbrijas reģionā, notikušajā zemestrīcē būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ārlietu ministrija nav saņēmusi informāciju, ka šorīt Itālijā, Umbrijas reģionā, notikušajā zemestrīcē būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie, aģentūra LETA uzzināja ministrijā.

Kopumā ministrija ir apzinājusi 18 valstspiederīgos, kuri šobrīd atrodas Itālijā, no tiem seši ir reģistrējušies konsulārajā reģistrā.

Divām no apzinātajām personām ir zināma konkrēta atrašanās vieta, bet tā nav zemestrīces reģionā. Kopumā atbildi snieguši 16 valstspiederīgie, informējot, ka ar viņiem viss ir kārtībā, savukārt no diviem vēl tiek gaidīta informācija.

Latvijas vēstniecība Itālijā ir sazinājusies ar Itālijas Ārlietu ministrijas Krīzes centra pārstāvjiem, kas atrodas zemestrīces vietā. Centra pārstāvji informējuši, ka starp zemestrīcē cietušajiem nav ārvalstu pilsoņu.

Jau ziņots, ka šorīt Itālijas vidieni skārusi 6,2 magnitūdu stipra zemestrīce, kurā bojā gājuši vismaz pieci cilvēki.

Seklās zemestrīces epicentrs bija 10 kilometrus uz dienvidaustrumiem no viduslaiku pilsētas Norčas, kura atrodas Perudžas provincē Umbrijas reģiona dienvidaustrumos. Stipri cietusi Amatričes pilsētiņa, un tās mērs ziņo, ka nopostīta "puse pilsētas" un zem sagruvušo ēku drupām iesprostoti cilvēki.


LETA/Foto: Ekrānšāviņš no Youtube