Pasaulē lielākais gaisa kuģis otrajā lidojumā ietriecas tornī. VIDEO
Jau otrais lidojums izrādījās ne tik veiksmīgs.
Pasaulē
2016. gada 24. augusts, 15:24

Pasaulē lielākais gaisa kuģis otrajā lidojumā ietriecas tornī. VIDEO

Jauns.lv

Pasaulē lielākais lidaparāts, kas pagājušajā nedēļā devās pirmajā lidojumā, otrā lidojuma laikā piedzīvojis neveiksmi.

BBC vēstī, ka lidaparāts otrā lidojuma laikā Lielbritānijā aizķēris telekomunikāciju torni.

Ražotājfirmas “Hybrid Air Vehicles” (HAV) pārstāvji notikušo vēl nav komentējuši, bet izskanējušas ziņas, ka lidaparātam bojāta pilota kabīne.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka “Airlander 10”, kas daļēji ir lidmašīna un daļēji – gaisa kuģis, pirmo reizi pacēlās debesīs Kārdingtonas lidlaukā Anglijas centrālajā daļā, skanot skatītāju pūļa ovācijām un aplausiem.

Veiksmīgais lidojums notika vairāk nekā 85 gadus pēc tam, kad 1930.gada oktobrī no šī paša lidlauka pacēlās cits gaisa kuģis R101, kas vēlāk nogāzās Francijā. Šajā katastrofā gāja bojā 48 cilvēki, un tā praktiski izbeidza gaisa kuģu attīstību Lielbritānijā.

92 metrus garais “Airlander 10”, kas sākotnēji tika izstrādāts ASV armijai kā izlūkošanas lidmašīna, var tikt izmantots arī komerciālajā sektorā, piemēram, kravu pārvadāšanai, informēja tā ražotājfirma “Hybrid Air Vehicles” (HAV).

Firma, kas raksturoja “Airlander” kā “lielāko pašlaik lidojošo lidaparātu”, bija saņēmusi Lielbritānijas valdības grāntu 2,5 miljonu mārciņu (2,9 miljonu eiro) apmērā šī projekta attīstīšanai.

Saskaņā ar HAV sniegtu informāciju “Airlander” var lidot augstumā līdz 4880 metriem un sasniegt ātrumu 148 kilometri stundā. Tas ir pildīts ar hēliju, var palikt gaisā vairāk nekā divas nedēļas bez pilota un līdz piecām dienām – ar pilotu.


Kasjauns.lv/Foto: Reuters/AFP/AP/Scanpix/LETA

Tēmas